...
Kolbrikettförpackningen som förenklar grillkvällen
I WonderGrill Box förvaras kolbriketterna i en inre ”wellpappbur”. Vid grillningen tänder man fyr på hela förpackningen via en perforerad flik.
Den helt tillstängda wellpapplådan tåler alla påfrestningar vid transport och lagring och genererar inget koldamm.

DS Smith har hjälpt en spansk producent av grillkol att ta fram en förpackning till briketter, som förenklar grillningen – man tänder helt enkelt fyr på hela förpackningen..!
Carbones Fergon är Spaniens största producent av vegetabiliskt kol och har många olika lösningar för att göra upp eld – både för grillar och eldstäder. Företaget, vars fabrik ligger i Huelva, ville ha en ny förpackningslösning till sina kolbriketter, som inte smutsade ner användaren eller orsakade besvärande koldamm.


Carbones Fergon hade tidigare själva försökt ta itu med några av problemen med en lösning bestående av en bur för kolbriketterna och en papplåda, men dammet fortsatte att ställa till problem. Då vände man sig till DS Smith med utmaningen för företagets förpackningskonstruktörer att ta fram en förpackningslösning, som underlättar transport och lagring, gör att kolbriketterna tar sig väl ut i butik, gör tändningen av grillen säkrare och mindre smutsig och på samma gång tar hänsyn till miljön.

Efter att ha träffat Carbones Fergon började DS Smiths konstruktörer ta fram en lösning för kolbriketterna, som skulle fungera bra från det att produkten lämnade fabriken i Huelva till den användes vid grillen av slutkunden. Resultatet blev WonderGrill Box!

Förpackningen fick ett helt nytt utseende, från centralstrukturen i form av en bur till ytterförpackningen. Konstruktörerna skapade en förseglad rektangulär wellpappförpackning, som är så tät att koldamm inte kan läcka ut. 

Med den nya förpackningen behöver slutanvändaren bara öppna en övre perforerad flik på ytterförpackningen. När fliken har lyfts upp, kan man tända den i mitten av buren. På så sätt behöver användaren inte smutsa nerf sig genom att hantera kolbriketterna med händerna. Och själva förpackningen används för att tända grillen och genererar därför inget avfall!


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-03-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
DS Smith DS Smith Packaging förpackningsdesign Förpackningsutveckling Övrigt Wellpappförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK