...
Packbridge utvecklas med stöd från Västra Götalandsregionen
”Vi är glada och stolta över stödet från Region Västra Götaland”, säger Johan Mårtensson, VD i Packbridge.
”Packbridge kan bli ett viktigt bidrag till företagsutveckling i Västra Götaland”, säger Birgitta Losman.

Sedan starten år 2010 har förpackningsklustret Packbridge haft ekonomiskt stöd av Region Skåne. Nu har även Region Västra Götaland beslutat sig för att gå in med support. Att få support från två regioner är förmodligen unikt inom klustervärlden.
Projektet i Västra Götaland har målsättningen att öka innovationskraften i regionen inom förpackningsområdet och att främja ökat samarbete med medlemmar, som redan är knutna till Packbridge.


”Vi ser det som mycket positivt att Packbridge kan ge ett mer kraftfullt utvecklingsstöd till förpackningsföretagen i vår region. Packbridge har ett etablerat arbetssätt och uppbyggt nätverk av företag och universitet, som kan bli ett viktigt bidrag till de insatser ,som görs för företagsutveckling i Västra Götaland”, säger Birgitta Losman, ordförande i Västra Götalandsregionens regionutvecklingsnämnd.

Packbridge har sedan starten år 2010 vuxit till att omfatta ca 200 medlemsföretag, både nationellt och internationellt och tar med detta nya projekt ytterligare ett steg i utvecklingen. 

”Vi får sedan starten en del av vår finansiering från Region Skåne och nu får vi även medel från Västra Götalandsregionen. De har följt oss under det senaste året och gillat det man sett. Jag tror det är ganska ovanligt att ett kluster, eller nätverk, får support från två olika regioner, och vi är naturligtvis både glada och stolta över det”, säger Packbridges VD Johan Mårtensson.

Under 2017 kommer Packbridge att genomföra ett antal aktiviteter i Västra Götaland. De kommer att ta upp följande områden:
* Digitalisering och förpackningar
* Hållbarhet och cirkulär ekonomi
* Flexibilitet och lokalt
* Nya material 

Packbridge utvecklar inte de här programpunkterna själv. Man kommer att ha en dialog med företagen, akademin och offentlig sektor för att kunna erbjuda det innehåll som behövs och samtidigt kommer man att arbeta tillsammans med RISE och de lokala innovationssystemen som sitter på mycket kunskap. 

”Det finns väldigt mycket kompetens inom livsmedel och förpackningar i Västra Götaland och vi har ett stort antal medlemsföretag från regionen. Nu ökar våra möjligheter att oftare vara på plats och jobba med kompetenshöjning, kunskapsöverföring, nätverksbyggande och utveckling av förpackningsindustrin och både direkt och indirekt av livsmedelsindustrin”, avslutar Johan Mårtensson.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-03-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ekonomi Förpackningsutveckling Övrigt Packbridge

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK