...
Patbox gör trådlös mätning av tryck och temperatur
Patbox från tyska Witt-Gasetechnik mäter tryck och temperatur trådlöst.

Tyska Witt-Gasetechnik har utvecklat den trådlösa dataloggern ”Patbox”, med vilken man kan mäta produkters atmosfärstryck och temperaturer snabbt och noggrant på valfri plats i en förpackningslinje.
Det kompakta lilla instrumentet (90x50x20 millimeter) är försett med OLED-färgskärm och är mycket enkelt att använda, eftersom det inte behöver anslutas, utan registrerar tryck och temperatur via integrerade sensorer.


Med Patbox kan man övervaka produkter och maskiner, där man använder exempelvis vakuumpackning eller MAP (modifierad atmosfär). Instrumentet kan också trådlöst mäta temperaturer i omfånget minus 20 till plus 60 grader Celsius.

Mätningarna med Patbox kan ställas in så att de sker med tidsintervallen 100 millisekunder, 1 sekund, 10 sekunder eller 60 sekunder. Loggningen sker kontinuerligt tills den avbryts med en knapptryckning, alternativt tills minnet är fullt eller batteriet tar slut. Vid mätintervallet 10 mätningar per sekund kan det interna minneschippet registrerar 600.000 poster. Det går även att ställa in instrumentet, så att det gör slumpvisa mätningar under en tidsperiod på 16 timmar.

Patbox kommunicerar sina data via NFC (Near Field Communication) och mätningarna kan läsas av via en smart telefon eller en Android läsplatta.

I Patbox finns ett 550 mAh batteri, som kan laddas trådlöst via en laddningsstation. Ett fulladdat batteri klarar 1,5 till 7 dagar, beroende på mätintervallet. Patbox-instrumentet är vatten- och dammtätt enligt IP55.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-03-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Detektering MAP Maskin och Utrustning NFC OLED Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK