...
Metsä Board dubbelt prisat vid årets iF Design Awards
Metsä Boards design- och innovationsdirektör Cyril Drouet tog emot utmärkelserna vid iF Design Awards prisceremoni i München den 10 mars.
Förpackningarna till ”T2 Mini Fruit Tea” är utformade efter vilken smak som de olika teerna har.

Elevated drink box har ett integrerat ”fotstöd” som gör att boxen inte behöver stå vid en bordskant el. likn. när man ska hälla ur den.

Vid årets upplaga av prestigefyllda designtävlingen iF Design Awards gick två av utmärkelserna till förpackningar, designade och tillverkade av kartongproducenten Metsä Board.
Förpackningen för ”T2 Mini Fruit Tea” vann en iF Design-utmärkelse i kategorin ”Beverages” och den innovativa ”Elevated drink box” vann en iF Design-utmärkelse i ‘Independent Packaging’. Bakom båda förpackningarna står Metsä Boards designteam.


Förpackningen för ”T2 Mini Fruit Tea” behövde på ett strukturerat och visuellt sätt stå ut i mängden. Därför speglar designen på ett spännande sätt de nya smakerna banan, vattenmelonsorbet, turkiskt äpple och persika, så att formen av varje förpackning liknar de aktuella frukterna. De unikt formade askarna har också en iögonfallande öppningsmekanism.
Metsä Board skapade designen, medan designteamet hos T2 ansvarade för den grafiska delen. 

Elevated drink box är designad och patenterad av Metsä Board. Förpackningen erbjuder ett lätt och bekvämt sätt för konsumenterna att njuta olika drycker. Den speciella upphöjda designen gör att boxen inte behöver stå vid en bordskant utan kan placeras, där den bäst passar. Den tar heller inte upp någon extra plats i butikshyllan, eftersom delen, som höjer boxen, finns integrerad i förpackningen och fälls upp strax innan användning. När boxen är tom, tas plastbagen enkelt ur lådan, så att bag och lådan vid återvinning kan sorteras var för sig. 

”Vi är stolta att få erkännanden på denna höga nivå. iF Awards återspeglar vår egen ambition att genom hållbara, säkra och innovative förpackningslösningar av kartong hjälpa kunderna att förstärka sina varumärken”, säger Metsä Boards design- och innovationsdirektör Cyril Drouet, som tog emot utmärkelserna på plats i München.

Designtävlingen iF Design Award varit erkänt som ett begrepp för utmärkt design i mer än 60 år.
I år hade den internationella och välrenommerade juryn att gå igenom och bedöma mer än 5.500 inlämnade bidrag från 59 länder.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-03-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design designer förpackningsdesign iF Design Kartong Kartongförpackningar Livsmedelsförpackningar Metsä Board

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK