...
Det här är Sveriges första Sigill-certifierade rapsolja
Nyborgs Rapsolja är Sveriges första och hittills enda Sigill-certifierade rapsolja.

Nyborgs Rapsolja är Sveriges första och hittills enda Sigill-certifierade rapsolja. Den kommer från Nyborgs Gård i Mälardalen.
Nyborgs Gårds odling av spannmål och oljeväxter är sedan juli 2016 certifierad på IP-standardens Sigillnivå. Nu presenterar man alltså även Sveriges första Sigill-certifierade rapsolja. 


”Det är alltid roligt och bra att vara först med en certifiering, som känns rätt och långsiktigt viktig. Att vara först med att märkta vår kallpressade rapsolja med Svensk Sigill är intressant, samtidigt som det ligger helt rätt i tiden. Certifieringen möter kundernas förväntningar på en bra kvalitetsprodukt med en noga genomtänkt produktion och tillverkning”, säger Nils Bosson, ägare till Nyborgs Rapsolja.

Rapsodlingen utgör ungefär en femtedel av gårdens totala växtodling, till det tillkommer även höstvete för brödkvalitet, korn för maltkvalitet samt en mindre mängd sockerbetor. I jämförelse med raps, som växer längre söderut, har Nyborgs raps en längre blom- och mognadsperiod, vilket uppges göra oljan mer smakrik.

”Det är verkligen roligt att Nyborgs Gård lanserar en egen Sigill-certifierad rapsolja. Vi märker en starkt ökad efterfrågan på märkningen Svenskt Sigill och att då kunna presentera helt nya produkttyper känns bra på många vis – bra för miljön och svensk produktion och samtidigt ett bevis för märkningens bredd, säger Britt Rahm, VD Sigill Kvalitetssystem AB.

Text: Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-03-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Etikett/Märkning Livsmedel Livsmedelsförpackningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK