...
Bläck som fäster på feta livsmedelsförpackningar
Inkjet-bläcket Linx 1063 är lämpligt för bläckstråleskrift på oljiga eller feta livsmedelsförpackningar.

ACT Logimark lanserar ett nytt skrivarbläck, som klarar applicering på feta och oljiga ytor och därför är speciellt lämpligt inom livsmedelsområdet.
Det svarta bläcket, som fått beteckningen Linx 1063, är avsett för bläckstråleskrivarna i serien Linx 8900 CIJ (Continuous Ink Jet) och är speciellt framtaget för att genomtränga tunna lager av fett och kondens på plast- och glasförpackningar.


ACT Logimarks skriver i ett pressmeddelande att Linx 1063 innehåller en svart färg, som ger utmärkt kontrast och läsbarhet på transparenta eller svagt färgade material. Bläckets speciella formula gör det möjligt för skrivare att koda genom tunna lager av olja, fett eller kondens, och att även bevara skriftkvaliteten om koden utsätts för påverkan av olja, fett eller kondens senare i produktionsprocessen.

Bläcket är därför särskilt lämplig för livsmedelsförpackningar och typiska användningsområden är förpackningar för produkter som smör, margarin, charkuteripålägg, kött, mejeriprodukter, m fl. Bläcket har en torktid på endast en till två sekunder och det motstår kemikalier, syror, alkalier, tvättmedel, bensin och vatten.

Förutom glas och ett brett spektrum av plaster är Linx 1063 även lämpligt för applicering på andra material, exempelvis metall.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-03-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
ACT Etikett/Märkning inkjet Linx Livsmedel Livsmedelsförpackningar Märknings- & Etiketteringsutrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK