...
Xeikon kompletterar sina torrtoner med inkjet-teknik
Xeikon har presenterat sin digitala UV-inkjet etikettpress PX3000 vid det pågående eventet Xeikon Café Packaging Innovations 2017 i Antwerpen.

Digitalpressbolaget Xeikon, som specialiserat sig på digitaltryck med torrtoner, går nu även in på inkjet-området med nya digitala etikettpressen PX3000.
Den nya pressen, som presenterades på det pågående eventet Xeikon Café Packaging Innovations 2017 i Antwerpen, bygger på UV-inkjet-teknologin Panther, som utvecklats av Xeikon. PX3000 ska komplettera Xeikons torrtonerbaserade digitalpressar i serien Xeikon 3000 och etikettpressarna Xeikon CX3.


Xeikon skriver i ett pressmeddelande att man utvecklat den nya digitala etikettpressen PX3000 som svar på ett ökat behov av ny teknik inom digitalt etikettryck.

”PX3000-pressen, som baseras på vår nyutvecklade Panther UV-bläckstråleteknik och använder vårt egna PantherCure UV-bläck, är framtagen med slutanvändarnas och etikettmarknadens krav i åtanke. Pressen kompletterar våra torrtonerpressar och breddar valmöjligheterna för konverterare, som vill ha bästa slutresultat, vare sig det rör sig om produkter inom livsmedel, drycker, hälsa och skönhet eller vin, sprit, läkemedel och industri. Varje produktmarknad har sina specifika behov och det finns ingen ´one size fits all´”, säger Xeikons produktchef Jeroen Van Bauwel.

Mer om Xeikons satsning inom digital inkjetteknik och om Xeikon Café Packaging Innovations kommer i nästa nummer av förpackningsmagasinet nord emballage (nr 2/2017), som utkommer i slutet av april.

Xeikon ingår sedan slutet av 2015 i Luxemburgbaserade Flint Group. Läs HÄR.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-03-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
digitaltryck Etikett/Märkning Flint förpackningstryck inkjet Konferenser och mässor tryckpress Xeikon

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK