...
Förnyelse av styrelsen hos Nordisk Bioplastförening
Årsmötet leddes av David Karlsson från  Mondi.
Karin Bodin, Polarbrödsgruppen
Michael Carus, nova-Institute
Marius Gjerset, Zero

Den 30 mars höll Nordisk Bioplastförening ett öppet årsmöte hos Visutech i Göteborg. Årsmötet kompletterades med tre intressanta presentationer och närmare femtio personer var anmälda.
Själva årsmötesdelen avslutades i vanlig ordning med punkten ”övriga frågor”, vilket vid mötet ledde till en diskussion bland deltagarna, om hur föreningen bör eller kan arbeta för att sprida budskapet om bioplasternas roll i samhället. 


Mötesdagen inleddes med en lätt lunch, som föreningen bjöd på, följt av årsmötet där Hans Friedsam, VD på Trade Promotion Förlag AB, som administrerar föreningen, omvaldes som ordförande för en period på två år. 

Lisa Bindgård från Xylophane och Peter Löfvenholm, BioBag, lämnade styrelsen och ersattes av Pernilla Kulleborn, Kulleborn & Stenström och Kjell Ivar Bache från BioBag.

I övrigt består styrelsen av:
Bjarne Högström, Polymerfront/FKuR
Pia Dahlin, BASF
David Karlsson, Mondi
Stefan Söderberg, Iggesund Paperboard
Bo Walllteg (suppleant) Trade Promotion Förlag AB

Tre presentatörer fanns på plats för att avsluta mötet.
Först ut var Karin Bodin, VD för på Polarbrödsgruppen, som gav en intressant bild av det omfattande miljöarbete Polarbröd genomför och som omfattar allt från råvaror till transporter och energi, samt inte minst förpackningar, där man idag har börjat introducera påsar av bioplast för packning av sina bröd, och där tanken är allt bröd (38.000 årston) så småningom ska packas i detta material.

Michael Carus från nova-Institute i Köln, Tyskland, gav en intressant inblick i hur bioplastmarkanden ser ut idag och vad vi kan förvänta oss i framtiden. Bland annat framkom att Coca-Cola har dragit ner på sina ambitioner, när det handlar om planerna på att ha en helt bioplastbaserad flaska på marknaden år 2020. Det har uppenbarligen visat sig inte vara så enkelt.

Avslutade gjorde Marius Gjerset från norska miljöorganisationen Zero som gav en bild av organisationens arbete samt hur man ser på bioplasternas roll när det handlar om att nå ett utsläppsfritt samhälle. 

Nordisk Bioplastförening har i dag 33 medlemsföretag och ett par företag ytterligare har nyligen anmält intresse att bli medlemmar.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-03-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Biomaterial Nordisk Bioplastförening Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK