...
Nya kategorier i ”nygammal” kartongförpackningstävling
”Vi hoppas få se några verkligt banbrytande koncept”, säger Pro Cartons VD Tony Hitchin.

Kartongförpackningstävlingen European Carton Excellence Award 2017 (tidigare Pro Carton ECMA Award) har utökats med två nya tävlingskategorier: “Save the Planet” och “Most Innovative”.
”Save the Planet”-priset ska tilldelas en förpackning, som kan visa att den väsentligt minskat sin miljöpåverkan och ”Most Innovative” ska gå till en förpackning, som producerats med en helt ny metod eller vars konstruktion inneburit en speciell teknisk utmaning för kartongkonverteraren.


”Vi hoppas att de här två nya priskategorierna gör att vi kommer att få se några verkligt banbrytande koncept vid årets tävling”, säger Pro Cartons VD Tony Hitchin.

Pro Carton skriver i ett pressmeddelande att bedömningsgrunderna för ”Save the Planet”-utmärkelsen utgår från vilka material som använts i en kartongförpackning och hur effektivt materialen utnyttjats. Det kan till exempel röra sig om en tidigare plastförpackning, där man gjort stora miljövinster genom att skifta till kartongmaterial, eller en kartongförpackning där man genom design eller tekniska lösningar reducerat mängden förpackningsmaterial och på så sätt gjort miljövinster.

Som vi tidigare redogjort för är tävlingen European Carton Excellence Award 2017 det nya namnet på den anrika kartongförpackningstävling, som tidigare hette ”Pro Carton ECMA Award” (läs HÄR). Arrangörer av tävlingen är dock som tidigare de två europeiska kartongorganisationerna Pro Carton (Association of European Cartonboard and Carton Manufacturers) och ECMA (European Carton Makers Association).

Anmälningstiden till årets tävling pågår för fullt och sista anmälningsdag är 11 maj 2017. Anmälningsinfo hittar man HÄR.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-03-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
ECMA ECMA/Pro Carton förpackningstävling Kartong Kartongförpackningar Övrigt Pro Carton

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK