...
Innovation från Superfos: Lock med tvådelad sked
Superfos nya plastlock, med integrerad, tvådelad sked, är avsett för mindre bägare med ätfärdiga mejeriprodukter, etc. 

Det nya locket kan förses med ett utrymme för topping på ovansidan.

Danska RPC Superfos, som ingår i brittiska plastförpackningskoncernen RPC, har tagit fram ett nytt plastlock i diametern 75 millimeter. I locket finns en integrerad tvådelad sked.
Plastbägare med diametern 75 millimeter är vanliga till ätfärdiga mejeriprodukter, etc. Dessa bägare är i regel förslutna med en membranfolie och har ingen medföljande sked. Men med Superfos nya lock får nu konsumenterna en produkt, där man inte längre behöver tänka på att få tag på en sked, utan kan avnjuta innehållet direkt. 


”Vi har utvecklat ett lock med plats för en tvådelad sked, och locket passar till den lilla diameter, som oftast används för bägare med till exempel yoghurt eller chokladmousse. Det är en nyhet på förpackningsmarknaden. Vi lanserar denna lösning för att ge våra kunders produkter en ökad tillgänglighet och funktion, en produkt anpassad för vår tid helt enkelt”, säger Rikke Justenborg, Product Portfolio Manager hos RPC Superfos Stilling.

Den tvådelade skeden är tillverkad av polypropen. Locket är av APET och har en PET-försegling, som är lätt att ta bort. Det finns sex färger att välja mellan.

Rikke Justenborg berättar att det också går att kombinera skeden med en lösning för topping, till exempel müsli. Topping och sked hålls åtskilda, vilket säkrar god hygien.

Locket kan fås i valfri transparent färg. Därför går det att få många olika färgkombinationer för lock, bägare och försegling så att det går att skapa en förpackningsdesign, som konsumenterna lätt upptäcker i kyldisken.

Det nya lockalternativet är utvecklat med logistiken i åtanke. Därför har höjden hållits så låg som möjligt och bägaren är lätt att stapla oavsett om den är tom eller full.

Den nya locklösningen finns även för bägare med diametern 95 mm. 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-03-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsutveckling förslutning Livsmedel Livsmedelsförpackningar Plast Plastförpackningar RPC Superfos

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK