...
Korkar med marmoreffekt ger unika kosmetikatuber
De ledade plastförslutningarna med marmoreffekt ger ett unikt utseende åt kosmetikatuber.

Att skilja sig från mängden är viktigt inom den konkurrensutsatta kosmetikabranschen. Tyska plastföretaget RPC Zeller Plastik Zell har utvecklat tubförslutningar med marmoreffekt som gör skillnad.
Förslutningarna, som kallas ”Supersoft”, är både praktiska och ger ett unikt och kvalitetsmedevetet intryck åt produkten.


RPC Zeller Plastik Zell, som ingår i den brittiska plastförpackningskoncernen RPC, skriver i ett pressmeddelande att den speciella marmorliknande ytan på tubkorkarna uppnås genom att man tillsätter plastgranulat med utvalda färger under formsprutningsprocessen. Granulaten fördelas slumpmässigt i masterbatchen och olika smälttider för granulaten gör att den speciella marmoreffekten framträder.

Den slumpmässiga fördelningen av tillsatta färger skapar individuella ”marmormönster”, som ger varje förslutningskork ett eget, unikt utseende, samtidigt som marmoreffekten ger en karakteristisk igenkänningsfaktor åt hela förslutningssortimentet.

“Upp till sju olika färger kan blandas på detta sätt och det ger stora möjligheter att ge en personlig differentiering åt kundens varumärke”, säger Julia Hartwig, försäljningschef på RPC Zeller Plastik Zell.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-04-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
formsprutning förslutning Kosmetika Plast Plastförpackningar RPC

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK