...
Nu har Omron lanserat mobila industrirobotar
Omrons nya mobila industrirobotar är helt självnavigerande även i komplexa miljöer.

Nyligen lanserade Omron sitt första produktsortiment med mobila industrirobotar. Robotarna är självnavigerande även i de mest dynamiska miljöer och minskar kostnaderna för att flytta varor i stora anläggningar genom snabb, pålitlig materialtransport dygnet runt. 

Den nya LD-plattformens mobila robotar har en lastkapacitet på upp till 130 kg, beroende på modell. Jämfört med traditionella AGV-fordon är Omrons enheter självnavigerande helt utifrån anläggningens egenskaper och inga ändringar i infrastrukturen krävs. Flexibel fabriksutformning är möjlig, eftersom leveransplatserna lätt kan ändras. Omrons mobila robotar är även ett komplement till traditionell automation som transportband och ger spårbar varuförflyttning. 

Robotarna är utrustade med patenterad Acuity-teknik, de är utrustade med inbyggd intelligent teknik för att undvika hinder och kunna välja den bästa vägen för att slutföra uppgiften. Det intelligenta rörelsemönstret gör dem också säkra att använda i samarbete med människor. Upp till 100 fordon kan bilda en maskinpark, som styrs centralt av en maskinparkshanterare, vilken kan interagera med fabriks-eller lagerprogramvara som MES eller WMS

I lanseringen ingår även LD vagntransportör, som är en automatiserad materialhanteringslösning för flytt av vagnar. Vagntransportören har en automatisk gripenhet och kan anpassa sin greppvinkel för att automatiskt gripa tag i vagnen. Det gör vagntransportören till en perfekt lösning för påfyllning på linjesidan vid löpande band och för orderhantering för e-handel i en distributionscentral.

Text Katarina Elner-Haglund,
redaktör maskinnyheter, nord emballage


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-04-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Automation Industri Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar Omron Övrigt Robotteknik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK