...
Bullens Beer Banger – smaksatt med riktig öl!
Bullens lanserar nu Bullens Beer Banger – tre korvsorter som innehåller riktig öl. (Bild Bullens)
Bullens Pilsnerkorv i sin klassiska konservburk har funnit i mer än 60 år. Uppskattad av många – inte minst campare, fiskare, jägare. fjällvandrare och andra friluftsmänniskor! (Bild Bullens)

Bullens Pilsnerkorv i den klassiska konservburken känner de flesta till. Nu lanserar Bullens den första nyheten sedan lanseringen 1953: Bullens Beer Banger, som är korvar smaksatta med riktig öl! Dock inte förpackade i konservburk utan i flexibla plastförpackningar

Korvarna innehåller 90 procent kött, öl och rostade maltkorn och enligt Bullens är Bullens Beer Banger de första korvarna på marknaden som innehåller riktig öl och malt..

Ölen är framtagen tillsammans med det skånska mikrobryggeriet Charlis Brygghus, som har utvecklat tre lättölsvarianter av Charlis Lager, Charlis IPA samt Charlis Stout. De olika ölsorterna och malten ger korvarna sina unika karaktärer genom att de har olika färg- och smakkombinationer. 

Den ljusa Bullens Beer Banger Lager är smaksatt med lager och pilsnermalt, den fruktiga Bullens Beer Banger IPA är smaksatt med IPA och karamellmalt och den mörka Bullens Beer Banger Stout är smaksatt med stout och svartmalt.

För att bibehålla färg och smak är korvarna är kokta, istället för rökta. De passar att grilla eller steka.

Bullens är döpt efter skådespelaren, matkåsören, kocken och kokboksförfattaren Erik ”Bullen” Berglund, som lånade ut sitt namn och ansikte till varumärket på 1950-talet. 

Text Carina Malm/JP


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-04-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
flexibla förpackningar Konservburkar Livsmedel Livsmedelsförpackningar Metallförpackningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK