...
Nytt material till flexibla förpackningar med fönster
Exempel på flexibla förpackningar med genomskinliga fönster, tillverkade i Sonocos ClearGuard.

USA-baserade förpackningskoncernen Sonoco lanserar ett nytt transparent förpackningsmaterial, som används till flexibla förpackningar, där konsumenten kan se hela eller delar av innehållet.
Materialet, som fått namnet ClearGuard™, har utmärkta barriäregenskaper vilket ger fullgott skydd åt känsliga produkter som kakor, kex, snacks, torkat kött samt olika typer av mellanmålsprodukter.


Sonoco skriver i ett pressmeddelande att ClearGuard är ett utmärkt alternativ till andra flexibla material som aluminiumfilm eller metalliserade filmer, eftersom det är transparent och därmed möjliggör genomskinliga flexibla förpackningar eller förpackningar med fönster. 

”Konsumenterna vill kunna se produkten inne i förpackningen och då är det viktigt att man erbjuda förpackningar som har den egenskapen samtidigt som de bevarar produkternas färskhet och kvalitet. ClearGuard har exceptionellt låg genomträngningshastighet för syre och vattenånga, vilket skyddar det förpackade livsmedlet och ger lång hållbarhet”, säger Sonocos marknadsförings- och innovationschef Marcy Thompson.

ClearGuard har också mycket goda tryckegenskaper och kan lamineras med andra material för att uppnå olika strukturalternativ. 

Sonoco skriver att ClearGuard-förpackningar även kan användas till djurmat, framförallt sådana produkter som är bakade, torkade, frystorkade eller fuktiga.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-04-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Alufolie Aluminiumfolie flexibla förpackningar Förpackningsmaterial Livsmedel Livsmedelsförpackningar Sonoco

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK