...
Bioplastföretaget Gaia öppnar försäljningskontor i Belgien
"Vi behöver vara på plats på det europeiska fastlandet för att komma närmare våra kunder”, säger Peter Stenström.

Helsingborgbaserade bioplastföretaget Gaia BioMaterials öppnar nu ett försäljningskontor i Belgiens huvudstad Bryssel, för att möta en snabbt växande efterfrågan. Verksamheten vid det nya kontoret ska i första hand riktas mot marknaderna i Tyskland, Frankrike och Benelux.

Gaia skriver i ett pressmeddelande att intresset för företagets bionedbrytbara bioplast Biodolomer® växt snabbt i takt med att alltfler EU-länder inför förbud eller restriktioner mot användandet av konventionell fossilbaserad plast i engångsprodukter.

”Tack vare de bionedbrytbara egenskaperna och låga koldioxidutsläpp är Biodolomer®-granulat en utmärkt basvara för tillverkning av engångsprodukter inom förpackningar och påsar”, säger Steven Van Den Hende, Gaia BioMaterials Belgium, som leder det nya försäljningskontoret.

Gaia ser nu möjligheterna till en boom-liknande ökning av produkter, tillverkade av Biodolomer®-granulat, och företaget satsar stort på forskning och utveckling av nya film- och förpackningsmaterial.

”Efterfrågan på biomaterial växer snabbt på det europeiska fastlandet och Gaia behöver vara på plats med vårt erbjudande av kvalitetssäkrade produkter och produktionskapacitet. Det är därför naturligt att vi öppnar ett kontor i Belgien. för att komma närmare våra kunder i Benelux, Frankrike och Tyskland”, säger Gaia BioMaterials VD Peter Stenström.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-04-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Biomaterial Gaia Plast Plastförpackningar plastpåsar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK