...
Negativa efterdyningar påverkar BillerudKorsnäs
”Det är både oväntat och frustrerande, att vi måste ta dessa engångskostnader i en annars positiv utveckling”, kommenterar Per Lindberg.

BillerudKorsnäs resultat för första kvartalet 2017 kommer att påverkas negativt av kvalitetskostnader, som härrör från produktion under andra halvan av 2016 och uppstartskostnader för Rockhammars ombyggnation i slutet av 2016. Det skriver BillerudKorsnäs i en kommentar till det preliminära kvartalsresultatet.

Enligt bolaget beräknas rörelseresultatet för första kvartalet 2015 att uppgå till cirka 550 miljoner kronor.

”Det är både oväntat och frustrerande, att vi måste ta dessa engångskostnader i en annars positiv utveckling. Produktionen levererar enligt förväntningarna. Produktionsvolymerna var de högsta hittills för ett enskilt kvartal och försäljningen, särskilt för affärsområde Consumer Board, visar bättre än förväntad tillväxt. Marknadstrenderna för affärsområdena Packaging Paper och Corrugated Solutions är också mycket starka just nu, ser vi bortom dessa två frågor så ser det faktiskt riktigt bra ut”, säger Per Lindberg, VD och koncernchef.

BillerudKorsnäs skriver att extrakostnaderna för kvalitetsproblemen och ombyggnationen uppgår till cirka 80 miljoner kronor.. Det finns också en periodiseringseffekt mellan Q1 och Q2 för Gruvöns kostnader för underhållsstopp, där cirka 15 miljoner kronor mer än tidigare informerats om,, belastar första kvartalet. Detta kommer att minska effekten på andra kvartalet med 10 miljoner kronor jämfört med tidigare guidning. Ytterligare 10 miljoner kronor påverkar resultatet negativt på grund av ytterligare anpassning till IAS16 och avser kostnader för flytt och utbildning i Skärblackas omstruktureringsprojekt. Detta kommer att påverka helårsresultatet med cirka 45 miljoner kronor och därmed minska investeringarna med samma belopp.

Resultatet för årets första kvartal är fortfarande preliminärt och har inte varit föremål för granskning av bolagets revisorer. Den fullständiga kvartalsrapporten kommer BillerudKorsnäs att publicera den 20 april, 2017.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-04-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs bokslut Ekonomi Gruvön Per Lindberg

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK