...
Efter stängningen: Ny VD har utsetts för Findus
Henrik Hjalmarsson lämnar sin post som Managing Director Nordics och Sverigechef för Findus.
Peter Odemark, med förflutet som chef vid bland annat Danone, blir ny Managing Director Nordics.

I samband med den nyligen genomförda stängningen av Findus anläggning i skånska Bjuv blev det också klart att VD:n Henrik Hjalmarsson lämnar sin post som Managing Director Nordics och Sverigechef för Findus.
Ny VD med titeln Managing Director Nordics blir Peter Odemark, som har lång erfarenhet av arbete i olika livsmedelsföretag bland annat Danone och Coca-Cola Company.


Henrik Hjalmarsson har arbetat på Findus i olika roller under nästan tio år. Han tillträdde som CEO Findus Sverige 2014 och sedan hösten 2016 har han även tjänstgjort som Managing Director Nordics. Under året har han lett Findus igenom stängningen av anläggningen i Bjuv och integration av de nordiska länderna med Nomad Foods.

”Det var viktigt för mig att stanna kvar och leda företaget under stängningen och att stödja våra norska och finska verksamheter i integrationen med Nomad Foods. En stor del av detta arbete är nu genomfört. Det senaste året har av naturliga skäl varit svårt och kantat av utmaningar, men jag har uppskattat att arbeta tillsammans med så många begåvade och kompetenta medarbetare. Jag kommer nu att spendera min tid tillsammans med min familj, medan jag funderar över nästa steg”, säger Henrik Hjalmarsson.

I samband med att Henrik Hjalmarsson nu väljer att lämna sin post, har han arbetat tillsammans med Nomad Foods för att finna den efterträdare, som ska fortsätta leda Findus i dess nya skepnad från Malmö.

”Efter stängningen av anläggningen i Bjuv och integrationen med Nomad Foods organisation har ett nytt kapitel i Findus historia inletts. Det känns därför naturligt att lämna över ledarskapet till någon, som kommer att fortsätta att driva Findus och den nya organisationen vidare”, säger Henrik Hjalmarsson.

Henrik Hjalmarsson efterträds alltså av Peter Odemark, som idag, den 10 april, tillträder som Managing Director Nordics på Findus.

Peter Odemark har gedigen erfarenhet inom konsumentproduktsmarknaden och har bland annat arbetat på Danone, Abdon-Mills Finax Group, Innocent Drink och Coca-Cola Company.
Under de senaste tio åren har han tjänstgjort som VD på ett flertal bolag. Peter Odemark kommer även att ingå i Nomad Foods globala ledningsgrupp.

”Findus är ett företag med många mycket kompetenta medarbetare och är ett starkt varumärke med en lång historia. Jag ser fram emot att börja mitt nya uppdrag och att bidra till Nomad Foods vision att bygga ett globalt ledande livsmedelsföretag. Under den närmaste tiden kommer jag att arbeta nära Henrik Hjalmarsson för att säkerställa en smidig överlämning”, säger Peter Odemark, tillträdande Managing Director Nordics på Findus.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-04-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bjuv Findus Livsmedel Nomad Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK