...
Storaffär: Tyska Klöckner Pentaplast köper Linpac
Wayne Hewett, som tillträdde som VD för Klöckner Pentaplast hösten 2015, blir VD för det nya bolag, som skapas, när Klöckner Pentaplast köper brittiska Linpac.

Linpacs VD Daniel Dayan blir chef för det nya bolagets livsmedelsdivision.

Tyska plastfilmstillverkaren Klöckner Pentaplast Group har tecknat ett bindande avtal om att förvärva brittiska plastfilms- och förpackningstillverkaren Linpac Senior Holdings Limited och alla dess dotterbolag. Om affären godkänns av berörda konkurrensmyndigheter skapas en global ledare på marknaden för styva och flexibla plastfilmer med en omsättning på mer än två miljarder US dollar (drygt 18 miljarder kronor). 
Det nya bolaget, som kommer att kunna leverera kompletta förpackningslösningar över hela världen, kommer att ha 6.300 anställda i 32 anläggning i 16 länder


”Detta är ett i högsta grad kompletterande förvärv, som gör att Klöckner Pentaplast ökar sin tekniska kompetens och närvaro i livsmedelsindustrin och på marknaden för styva och flexibla plastfilmer. Det gör också att vi kan vidga våra erbjudanden på slutmarknader som läkemdel, livsmedel och dryck samt konsument- och industriprodukter. Klöckner Pentaplast kommer att berikas av Linpacs innovationer och kunnande samt företagets kompletterande produkter. Vi är entusiastiska över de nya möjligheter, som nu ligger framför oss”, säger Klöckner Pentaplasts VD Wayne M. Hewett i en kommentar.

Efter förvärvet kommer det nya konsoliderade företyaget att ledas av Wayne M. Hewett, medan Linpacs nuvarande VD  Daniel Dayan blir chef för bolagets livsmedelsdivision.

”Vi är mycket glada över att få samarbete med Klöckner Pentaplast och tror att detta förvärv avsevärt kommer att påskynda Linpacs geografiska expansion. Sammanslagningen av dessa två marknadsledare till ett bolag skapar stora möjligheter för alla inblandade”, säger Daniel Dayan, i en kommentar.

Det sammanslagna bolaget kommer att ha en omfattande global räckvidd och en bredare kundbas samt en produktportfölj som täcker allt från styva och flexibla filmer till ett brett utbud av förpackningar till livsmedel, drycker, konsumentartiklar och industriprodukter.
Med sammanlagt 32 anläggningar i 16 länder innebär samman slagningen att framförallt Linpacs geografiska närvaro utökas väsentligt, speciellt i Syd- och Nordamerika.

Noterbart är att såväl Klöckner Pentaplast som Linpac har samma huvudägare – nämligen USA-baserade hedgefonden Strategic Value Partners LLC.

Innan affären kan genomföras ska vissa informationsprocesser med arbetstagarrepresentanter genomföras. Dessutom är förvärvet villkorat av godkännande av berörda myndigheter.
Affären förväntas vara genomförd under sommaren 2017.

Inga uppgifter om köpeskilling eller andra ekonomiska villkor har offentliggjorts.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-04-09

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK