...
Tetra Pak ansluter sig till initiativet Fossilfritt Sverige
Över 200 aktörer är nu anslutna till initiativet Fossilfritt Sverige, som startades av regeringen inför klimatmötet i Paris 2015.
”Vi är stolta över att både i vår produktion och våra produkter stödja omställningen bort från fossila råvaror”, säger Erik Lindroth, miljödirektör Tetra Pak Nordics.

Tetra Pak är det första förpackningsföretaget i livsmedelsbranschen, som fått sina klimatmål godkända av initiativet Science Based Targets (SBT). Därför ersätts nu den sista fossila delen el i svenska anläggningar med förnybar grön el och Tetra Pak ansluter sig till initiativet Fossilfritt Sverige.

Ambitiösa och vetenskapligt baserade mål stödjer konkreta åtgärder och motiverar ett utvecklat klimatarbete. Tetra Pak har under många år arbetat för att reducera klimatpåverkan, både genom minskad energianvändning men även genom valet av energikällor. Nu övergår företaget till 100 procent förnybar el genom att bland annat använda 60 GWh grön el per år från ursprungsmärkt svensk vindkraft, på anläggningarna i Lund, Sunne, Fjällbacka och Tumba.

Som ett led i samarbetet med initiativet SBT har dessutom två solcellsanläggningar installerats i Lund och biogas ska nyttjas för att producera ånga till all testverksamhet.

”Vi är stolta över att både i vår produktion och våra produkter stödja omställningen bort från fossila råvaror. Vi har ett klimatsmart helhetserbjudande till våra kunder, från skog som förpackningsmaterial till bioplast i mer än hälften av alla plastkorkar i Sverige samt låg klimatpåverkan i produktion för att nämna några exempel”, säger Erik Lindroth, miljödirektör Tetra Pak Nordics.

Tetra Pak ser klimatarbetet som en konkurrensfördel och vill samtidigt bidra till nationella klimatambitioner. Därför ansluter de sig också till Fossilfritt Sverige, ett initiativ som startades av regeringen inför klimatmötet i Paris 2015 och som nu har över 200 aktörer.

”Vi ser i Sverige ett stort engagemang från näringslivet i klimatfrågan. När en global aktör som Tetra Pak satsar förnybart och ställer sig bakom målet om att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer, finns det hopp. När de ser att lönsamhet och fossilfrihet går hand i hand, ger det oss extra kraft att genomföra den omställning av samhället, som är nödvändig”, säger Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-04-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Livsmedelsförpackningar Miljö Övrigt Tetra Pak

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK