...

Packnews Extra extra news

Nordvalls Etikett har sålts till tysk företagskoncern
Nordvalls VD Patrik Jenemark är positiv till de nya ägarna. ”Nu kan vi påskynda processen att investera för framtiden”, säger han.
”Förvärvet är ett utmärkt komplement till våra dotterbolag inom samma segment”, säger Dietrich Barsch.

En av Sveriges ledande etikettleverantörer, Nordvalls Etikett AB i skånska Sjöbo, har idag, den 18 april 2017, förvärvats av den tyska koncernen Possehl Group.
”Förvärvet är ett utmärkt komplement till våra dotterbolag LogoPak Systems och Novexx Solutions, som är verksamma inom samma segment”, säger Dietrich Barsch, VD för affärsområdet Identification Solutions, inom vilket Nordvalls kommer ingå.


De tre företagen LogoPak Systems, Novexx Solutions och Nordvalls kommer att bilda en bolagsgrupp, som erbjuder maskiner, mjukvara och etiketter relaterade till produktidentifikation.

”Vår styrka är att skapa långsiktig och lönsam utveckling i våra dotterbolag och vi har den finansiella styrkan att säkerställa de resurser som krävs. Vi kommer säkerställa att Nordvalls har den nödvändiga strukturen på plats för att ta företaget till nästa nivå”, fortsätter Dietrich Barsch.

Nordvalls VD Patrik Jenemark är mycket positiv till de nya ägarna.

”Vi är på rätt väg. De effektiviseringar, som vi gjorde under 2016, medförde att vårt rörelseresultat förbättrades väsentligt. Tack vare de resurser, som våra nya ägare tillhandahåller, kan vi nu påskynda processen att investera för framtiden. Som ett första steg investerar vi i nya maskiner till vår produktionsanläggning i Kungälv”, säger Patrik Jenemark.

Nordvalls, med sin 110 år långa historia, lämnar genom denna transaktion nu den familjeägda eran och de före detta aktieägarna är nöjda med att lämna över bolaget till en ny, finansiellt stark ägare, som har möjlighet att ytterligare utveckla verksamheten.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-04-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Etikett/Märkning förvärv Köp/Försäljning/Samgående Nordvalls Tyskland

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK