...
Metsä Board har startat den nya extruderlinjen i Husum
Metsä Boards nya extruderlinje i Husum har nu tagits i drift.

Metsä Board har tagit den nya extrudern i Husum i drift. Linjen är toppmodern och har en årskapacitet på 100.000 ton belagd kartong. Hela investeringen är på 38 miljoner euro (ca 350 miljoner kronor).
I Husum har Metsä Board sedan tidigare en modern linermaskin för 270.000 ton helblekt liner och nyligen togs en av Europas modernaste kartongmaskiner med en kapacitet på 400.000 ton falskartong i drift.


Den nya extruderlinjen producerar nu sina första order och den kommer att serva den globala marknaden för snabbmat med förbättrad tillgänglighet och konkurrenskraftiga produkter.

Metsä Boards PE-bestrukna kartong motsvarar snabbmatsmarknadens tuffa krav på produktsäkerhet, renhet och skydd. Kartongen tillverkas av ren och förnybar färskfiber och är ett alternativ, som föredras framför plast till muggar, tallrikar och andra take away-förpackningar, liksom till förpackningar av djupfryst mat. Kartong ger också stort värde till andra förpackningar för konsumentprodukter och för matservice. För närvarande är PE det vanligaste barriärmaterialet mot fukt och vatten till förpackningar för mat och matservice. 

”I utvecklingen av de nya PE-bestrukna kvaliteterna har vi utnyttjat vår kompetens om kartongtillverkning kombinerat med senaste teknik. Vi har en integrerad anläggning i Husum, vilket är en klar fördel. Vår ved kommer från närområdet och vi producerar massa, kartong och PE-belagd kartong i en och samma anläggning med ett utmärkt läge nära hamnen. Därför minimeras transporterna, vilket förbättrar effektivitet och hållbarhet av leveranskedjan och det är viktigt för oss och våra kunder”, säger Mika Joukio, VD Metsä Board.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-04-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Kartong Livsmedelsförpackningar Metsä Board Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK