...
Ny förpackning ger mörare kött och mindre matsvinn
ICA:s nya förpackning ger mörare kött och längre hållbarhet.

ICA byter förpackningar på stora delar av sitt köttsortimentet för att ge produkterna längre hållbarhet och därmed också bidra till minskat matsvinn. Den nya vakuumförpackningen ger även köttet bättre smak, eftersom det fortsätter att möras i förpackningen. 

Den nya förpackningen ger köttet ungefär dubbelt så lång hållbarhet som en traditionell förpackning. Dessutom är det mindre luft i förpackningarna, vilket gör att transporterna kan optimeras. 

Förpackningen bidrar även till en naturlig mörningsprocess, som ska förbättra köttets smak. 

”Att minimera det matsvinn, som uppstår i vår egen verksamhet och i hemmen, är viktigt. Kött är det livsmedel som generellt sett har störst klimatpåverkan och därför är det mycket positivt att vår nya förpackning nästan fördubblar hållbarheten. Vi hoppas att kunderna kommer att uppskatta våra nya köttförpackningar, inte minst eftersom det kan bidra till minskat matsvinn och ett godare kött. Köttet i de nya förpackningarna smakar som bäst, när det närmar sig datummärkningen”, säger Maria Smith, miljöchef ICA Sverige. 

Mellan 7 och 13 procent av hushållens onödiga matavfall består av kött, enligt Naturvårdsverket. Eftersom nötkött har ungefär femtio gånger så hög klimatpåverkan som motsvarande mängd rotfrukter, ger insatser för ett minskat köttsvinn en större effekt per kilo produkt.

Källa ICA

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-04-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
ICA Livsmedel Livsmedelsförpackningar matsvinn

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK