...
Växjöplast investerar i ny tillverkningsutrustning
Kapsyl- och förslutningstillverkaren Emballator Växjöplast – som i fjol fyllde 70 år – investerar ny i ny tillverkningsutrustning.

Emballator Växjöplast, som är en ledande tillverkare av plastkapsyler, har tecknat flera nya kundavtal och nu investerar man i nya tillverkningsmaskiner.
De nya investeringarna innefattar ett flertal formsprutningsverktyg, formsprutor och en ny monteringsautomation för höghastighetsmontering.


”De senaste veckorna har vi tecknat flerårsavtal med ett flertal kunder, både befintliga och nya. Att befintliga stora kunder väljer att lägga ytterligare produkter och volym hos oss är fantastiskt kul och visar på ett förtroende, som bygger på långsiktighet och tillförlitlighet", säger Jens Petersson, marknads- och försäljningschef på Emballator Växjöplast.

De nu beslutade investeringarna berör i första hand Växjöplasts produktion för livsmedelsprodukter, men skapar även möjlighet för tillväxt inom segmenten kroppsvård, drycker och kemteknik.

”Vi investerar i ny utrustning för fortsatt tillväxt och ökad kapacitet. Expansionen innebär initialt inte några nyanställningar, men vi hoppas så klart att tillväxten på sikt skall innebära ytterligare nya arbetstillfällen på orten”, säger Adam Airosto, VD på Emballator Växjöplast.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-04-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Emballator formsprutning förslutning Plast Plastförpackningar Växjöplast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK