...
Examen för nya designers och formgivare vid Brobygrafiska
25 glada och nyutexaminerade förpackningsdesigners från Brobygrafiska.
27 färska grafiska formgivare/-tekniker från den tvååriga högskoleutbildningen vid Brobygrafiska.

Den 28 april var en intensiv dag vid Brobygrafiska i Sunne, då det var examensdags för nya förpackningsdesigners och grafiska formgivare.
52 studerande vid de tvååriga yrkeshögskoleutbildningarna ”Förpackningsdesigner” och ”Grafisk formgivare/tekniker” fick då sina examensintyg samtidigt som de visade upp exempel på sina kunskaper i en uppskattad examensutställning.


”Examensutställningen är ett koncentrat av kurser, praktik,  projekt och långa kvällar på skolan. Det är den mest intensiva perioden för våra studerande. Vi som arbetar på Brobygrafiska är stolta över deras prestationer”, säger Per Branzén, verksamhetsledare Brobygrafiska.

Mer än hälften av de nyutexaminerade studenterna hade klart med jobb redan innan examen och de andra är i full gång med ansökningar. Möjligheter till anställning efter en yrkeshögskoleutbildning på Brobygrafiska är mycket goda.

”Vi har sedan 2006 examinerat 1.400 YH-studerande, som jobbar över hela Sverige och en del utomlands. Nu är det dags att addera 52 till och bidra med kompetens och arbetskraft i Sverige och andra länder”, säger Per Branzén.

En av de drygt femtio studenter, som nu tog sin examen, är Johanna Brännström, som gått den tvååriga utbildningen till  förpackningsdesigner.

”Brobygrafiska ger sina studerande sådana otroliga möjligheter att utvecklas med hjälp av allt från duktiga lärare till bra utrustning och flera praktikperioder. Jag kommer att sakna tiden på Brobygrafiska, nu när jag är klar, men ser även fram emot nya utmaningar som väntar, då jag nu ska börja jobba som grafisk designer på IKEA Communications i Älmhult, där jag hade min sista praktik”, berättar Johanna.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-05-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Brobygrafiska design designer förpackningsdesign Grafiskt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK