...
Svegros potatisförpackning belönades med ett silverägg
Svegros potatisförpackning ”Din egen lilla jordkällare” berlönades med ett silverägg i kategorin Förpackningsdesign.
Oatlys kampanj ”Googla mjölk” tog hem Guldägget i kategorin Integrerat.

I tävlingen Guldägget om årets bästa svenska reklamkampanjer belönades företaget Svegros potatisförpackning med ett silverägg i kategorin Förpackningsdesign. Förpackningen har det ”nostalgiska” namnet ”Din egen lilla jordkällare”...
Flera andra livsmedelsföretag belönades i olika kategorier i tävlingen och bland annat fick havremjölkstillverkaren Oatly det prestigefylld Guldägget i kategorin Integrerat för sin reklamkampanj ”Googla mjölk”.


Oatlys kampanj belönades för sitt nytänkande sätt att kombinera analog annonsering med en kampanj via podcastduon Alex Schulman och Sigge Eklund, som startade under festivalen Way out West i augusti 2016. 

Så här lyder juryns motivering:
Jaha, här gick man och trodde att integrerad kommunikation gick ut på att i alla tänkbara kanaler basunera ut hur bra produkten är. Men så kommer här några intelligenta rackare och visar att det kan vara precis tvärtom. Att det istället kan innebära att uppmana folk att skapa sig en egen uppfattning. På ett snyggt och enkelt sätt dessutom. Ja, det finns inget annat att göra än att överräcka årets guldägg i integrerad kommunikation till havreföretaget Oatly.”

Oatlys kampanj, som är producerad av reklambyrån Forsman & Bodenfors, fick även ett silverägg i kategorin Annonsering. Där gick guldägget till Delicato för kampanjen ”Alla bakar inte”. 

Silverägg i kategorin Audio gick till Spendrups/Norrlands Guld för ”The Ear Bear” och McDonald’s Sverige för Grand Big Mac – Jättegumman. Även ICA fick ta emot tre silverägg i kategorierna Film, Onlinefilm samt Event.

Text Carina Malm & JP Press


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-05-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design förpackningsdesign Livsmedel Livsmedelsförpackningar Marknad Oatly Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK