ÅR Packaging och Cypheme utvecklar säkerhetskoncept
Futeco Galaxy, som ingår i ÅR Packagings Futeco-koncept, är en tryckteknik som ger metalliska effekter med hjälp av varm- eller kallfolie eller metalliserad PET.
”Jag är glad att vi kan addera ännu en innovativ förpackningslösning till vår produktportfölj”, säger Harald Schulz.

ÅR Packaging AB, med säte i Lund, har ingått ett strategiskt partneravtal med franska Cypheme SAS. Avtalet gäller en vidareutveckling av ÅR Packagings säkerhetskoncept Futeco. Partneravtalet understyrker också ÅR Packagings avsikt att förvärva en ägarandel i Cypheme.

ÅR Packaging har utvecklat konceptet Futeco, som är en process för att skriva ut kopieringsresistenta och slumpmässiga säkerhetsmarkörer kombinerat med inline-variabla QR-koder direkt på en förpackning.

Målet med partnerskapet med Cypheme är att ÅR Packagings Futeco-koncept ska kombineras med ett AI-system (Artificiell Intelligens), som utvecklats av Cypheme, och där tryckta element på exempelvis en förpackning kan avläsas och identifieras med en mobiltelefons kamera. Med hjälp av Cypheme-tekniken skulle man på så sätt kunna skapa en snabb och enkel lösning, tillgänglig för alla, där man oavsett tid och plats kan verifiera äktheten hos en förpackad produkt.

Kombinationen av ÅR Packagings högpresterande utskriftskoncept Futeco och Cyphemes innovativa teknik skulle erbjuda säkra antiförfalsknings- och spårbarhetsfunktioner, skriver företagen i ett pressmeddelande.

”Jag är glad att vi i linje med vår strategi kan addera ännu en innovativ förpackningslösning till vår produktportfölj. Futecos säkerhetskoncept ger våra kunder en unik lösning för att upptäcka varumärkesförfalskningar och samtidigt få konkurrenskraftiga och ekonomiska marknadsfördelar”, säger ÅR Packagings VD och koncernchef Harald Schulz.

”Det här partnerskapet gör det möjligt för oss att utveckla vår teknik vidare och anpassa den till nya typer av produkter och volymer”, säger Cyphemes VD Hugo Garcia-Cotte i en kommentar.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-05-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
ÅR Packaging förpackningstryck Köp/Försäljning/Samgående Övrigt Piratkopiering Spårning tryckbarhet varumärkesägare

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
LEDIGA JOBB


Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

 
Zetatrade, Häggvik, Sollentuna,
söker engagerad och teknisk säljare
 
Vi söker dig som brinner för att skapa nya relationer med sinne för goda långsiktiga samarbeten. Du kommer att fokusera på vårt maskinutbud för ytdekorering på plast och papper med tillhörande folier samt maskiner och folier för märkning/etikettering.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Speedpac
Dynatec
RPC
Antpac
Mobergs