...
Stora Enso hjälper medarbetare till en mer hälsosam livsstil
”Att jobba med hälsa är ett strategiskt vägval och en viktig framgångsfaktor för Skutskärs bruk”,  säger Johan Byström.
Ett tjugotal medarbetare vid Skutskärs bruk deltar i ”livstilsförändringen”.

På Stora Enso Skutskärs bruk, strax utanför Gävle, är man mån om sina medarbetares hälsa och välbefinnande. Vid analysen av företagets hälsokontroller konstaterades att det fanns flera medarbetare som var överviktiga. Då erbjöd bruket de medarbetare, som ville göra en livsstilsförändring, att gå med i Viktväktarna via jobbet.

Sedan drygt en månad tillbaka träffas ett 20-tal medarbetare en timme varje onsdag på bruket för föreläsning, vägning, utbyte av tips och erfarenheter och för att stötta varandra till att göra en livsstilsförändring.

”Att få möjlighet att göra denna livsstilsförändring tillsammans med sina kollegor är en fantastisk möjlighet! De får draghjälp och peppar varandra för att få till en förändring, som förhoppningsvis håller i ett längre perspektiv”, säger Johan Byström, hälsospecialist, Skutskärs bruk. .

Gruppens totala vikt var vid invägningen 2.099,1 kg. När det var dags att väga in sig för femte gången, så hade de tillsammans minskat med hela 88,5 kg.

”Det är imponerande resultat de redan uppnått tillsammans, vilket ger ringar på vattnet och sporrar andra att göra medvetna val som främjar hälsan. Förutom Viktväktarna så ordnar vi en rad hälsofrämjande aktiviteter för medarbetarna bland annat i vårt företagsgym på bruket”, säger Johan Byström.

Hälsosatsningen tillsammans med Viktväktarna pågår under 3 månader. Medarbetarna har redan sagt att de ska fortsätta peppa och stötta varandra till en mer hälsosam livsstil även efter det att programmet är avslutat.

”Att jobba med hälsa är ett strategiskt vägval och en viktig framgångsfaktor för Skutskärs bruk”,  avslutar Johan Byström.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-05-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övrigt Personal Skutskär Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK