...
Förre Findus-VD:n utsedd till ny ordförande i Livsmedelsakademin
Henrik Hjalmarsson, f.d. VD för Findus, är ny ordförande i Livsmedelsakademin.

Henrik Hjalmarsson, som lämnade posten som VD för Findus i samband med att bolaget stängde sin anläggning i Bjuv, har valts till ny ordförande i Livsmedelsakademin efter Mats Hallkvist.
Henrik Hjalmarsson har varit ledamot i Livsmedelsakademins styrelse under ett år.


”Jag ser verkligen fram emot att kliva in i ordföranderollen i Livsmedelsakademin. Jag tror på den förmåga, som finns i organisationen, de modeller för samverkan, som man har utvecklat och ser fram emot att få arbeta med alla mina kollegor i livsmedelsbranschen. Det ska bli spännande att vara med och bygga för innovation”, säger Henrik Hjalmarsson. 

”Henrik har ett fantastiskt nätverk och är väl förankrad både i regionen och nationellt kring livsmedel. Uppdraget kräver att man kan agera på flera arenor samtidigt: i näringslivet, i det offentliga och i akademin för att driva stora frågor”, säger Livsmedelsakademins VD Lotta Törner..

Till vice ordförande o Livsmedelsakademin har valts Henrik Julin, Orkla Foods. Övriga nya i styrelsen är Johan Jonsson, Bergendahls Food, Yvonne Granfeldt, Lunds Universitet och Oddvar Fiskesjö, Region Skåne.

Under 2017 kommer Livsmedelsakademin bland annat att fortsätta arbetet med att utveckla Skåne till en kulinarisk region genom ”Smaka på Skåne” och har också ett stort åtagande i IncluSilver, som ska generera nya lösningar kring mat för äldre i Europa.

Livsmedelsakademin fortsätter också arbetet med att driva ett antal skarpa nätverk och kompetensförsörjningsprogram för bland annat Framtidens Ledare.

”Arbetet i Livsmedelsakademin är baserat på djupa insikter om framtidens livsmedelsförsörjning och de förändringar näringen behöver genomgå och det känns stimulerande att få vara med och bidra till detta”, avslutar Henrik Hjalmarsson.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-05-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bjuv Findus Livsmedel Livsmedelakademin Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK