...
Haveri i Gruvön stoppar brukets flutingproduktion
Ett större haveri har inträffat vid Gruvöns bruk. Haveriet stoppar för närvarande flutingproduktionen på maskin PM6 och kommer att få en negativ inverkan på kvartalsresultatet.

Ett större haveri har skett i kokaren av halvkemisk massa i BillerudKorsnäs massalinje i Gruvön. Massalinjen förser flutingmaskinen PM6 med massa och följaktligen kan för närvarande ingen fluting från PM6 produceras. Det skriver BillerudKorsnäs i ett pressmeddelande.

Haveriet av massalinjen påverkar inte den integrerade kemiska massafabriken, det påverkar inte heller produktionen av kraftpapper, liner eller vätskekartong.

”Vid denna tidpunkt är det inte möjligt att uppskatta de ekonomiska skadorna och konsekvenserna på kundleveranser, men det kommer att få en betydande inverkan på innevarande kvartals resultat. Vi kommer att återkomma med ytterligare information, när vi vet vad effekten kommer blir”, säger Per Lindberg, VD och koncernchef BillerudKorsnäs.

Gruvöns bruk beskrivs av BillerudKorsnäs som världsledande på fluting genom Billerud Flute® och som en pionjäranläggning inom flera områden. Vid bruket har man bland annat utvecklat det uppmärksammade förpackningsmaterialet FibreForm®.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-05-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs Ekonomi FibreForm Gruvön Övrigt wellråvara

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK