Orkla köper danskt sälj- och distributionsföretag
"Förvärvet av SR Food innebär bättre distribution och utvidgat produktsortiment”, säger Pål Eikeland, Orkla Food Ingredients.

Orkla Food Ingredients har via sitt delägda dotterbolag Dragsbæk A/S förvärvat 80 procent av aktierna i det danska försäljnings- och distributionsföretaget SR Food A/S.
Med köpet av SR Food vill Orkla Food Ingredients utvidga sin position som leverantör av ekologiska och vegetariska produkter.


SR Food har ett brett sortiment och erbjuder bland annat färska degar, tapas och påläggsprodukter till den nordiska marknaden. En allt större del av företagets portfölj utgörs av ekologiska och vegetariska produkter.

SR Food och Orkla Food Ingredients kompletterar varandra väl. Genom varumärkena Naturli´ och nylanserade Funky Fields har Orkla Food Ingredients etablerat en tydlig position på marknaden för ekologisk och vegetarisk mat.

”Med förvärvet av SR Food utvecklas Orklas plattform för tillväxt inom ekologiska och vegetariska livsmedel”, säger Pål Eikeland, vice VD och chef för Orkla Food Ingredients.

SR Food är ett privatägt företag, som bildades år 2003. Företaget leds av Jan Hørby, som kommer att fortsätta som VD. SR Food, som är beläget i Randers, omsatte i fjol 11,3 miljoner DKK (knappt 15 miljoner svenska kronor).

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskilling eller andra ekonomiska villkor.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-05-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ekonomi förvärv Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Livsmedelsförpackningar Orkla Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
LEDIGA JOBB


Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

 
Zetatrade, Häggvik, Sollentuna,
söker engagerad och teknisk säljare
 
Vi söker dig som brinner för att skapa nya relationer med sinne för goda långsiktiga samarbeten. Du kommer att fokusera på vårt maskinutbud för ytdekorering på plast och papper med tillhörande folier samt maskiner och folier för märkning/etikettering.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Antpac
Speedpac
RPC
Mobergs
Dynatec