...
iFoodbag hjälper utvandrade svenskar att få sin favoritmat
Scandi-Shop har skickat ett tusental iFoodbag-kassar med svenska livsmedelsfavoriter till Schweiz.

Den unika svenska bärkassen iFoodbag, med inbyggd kylfunktion, används för att frakta populära svenska livsmedelsprodukter till svenskar bosatta i Schweiz!
Det är det svensk-schweiziska bolaget Scandi-Shop AB, som nu börjat använda iFoodbag för sina leveranser av olika populära livsmedel.


Scandi-Shops leveranser av svenska varor, vilka fraktas från Helsingborg ner till Schweiz, är en tuff logistisk utmaning, skriver iFoodbag AB i ett pressmeddelande. Men med iFoodbag, som är helt isolerad och försedd med kylelement, kan varorna hålla sig fräscha och hålla kylan ända fram till leveransadresserna i Schweiz.

Den första leveransen med livsmedel i iFoodbags till Schweiz skedde i oktober 2016, när Scandi-Shop startade sin verksamhet. De livsmedel och produkter, som skickas ner till utvandrade svenskar i Schweiz, är framförallt klassiska svenska och nordiska produkter som sill, köttbullar, kaviar, messmör, mm., mm.

”Med iFoodbag är det ett stort plus att påsarna går att återanvända och är miljövänliga. Vi har snart skickat tusen iFoodbag-påsar och det har verkligen fungerat sedan dag ett. Vi är jättenöjda och har fått ett suveränt resultat”, säger Jesper Nordström, VD för Scandi-Shop AB.

Mycket har hänt sedan iFoodbag AB lanserade sin unika bärkasse med kyl- och frysfunktion för snart ett och ett halvt år sedan. Företaget belönades ganska snart med ett eftertraktat EU-bidrag och tecknade avtal med såväl nationella aktörer i form av Volvo och mat.se som internationella företag i form av bland annat förpackningsföretaget Mondi. (klicka på taggen ”ifoodbag”  nedan, för att se alla Packnews tidigare artiklar i ämnet)

iFoodbag AB är i ständig utveckling och har sålt och startat pilottester i flera världsdelar vid det här laget. Ambitionen är att förbättra iFoodbag ännu mer och på så sätt inte bara ge användarna en bättre upplevelse utan även kunna bidra till en hållbar miljö och mindre koldioxidutsläpp.

”Den globala marknaden för den här typen av miljövänliga produkter är gigantisk och vi tror på en god framtid. Vi har som mål att arbeta för vår miljö, genom att plantera fler träd än vi fäller och att minska koldioxidutsläppen. En annan ambition för oss är att minska livsmedelssvinn och säkra leveranser av såväl mat som mediciner i utsatta områden i världen”, säger Karl Fallgren, VD och grundare av iFoodbag.

iFoodbag AB har lämnat in flera internationella patentansökningar, varav den första i serien nu har fått ett positivt utlåtande av PCT-myndigheten (PCT = Patent Cooperation Treaty). Företagets ansökan ska nu granskas av de nationella patentverken i USA, Australien, Kanada, Kina, Indien och Sydafrika samt av Europapatentverket med PCT-myndighetens positiva utlåtanden i åtanke. När Europapatentverket beviljat patentet, så kan iFoodbag sätta patentet i kraft i 36 europeiska länder.

”Det handlar om ett omfattande patentskydd, som ska ge iFoodbag AB skydd för metod och system för transport av kyl- och frysvaror. Det är affärsmässigt viktigt att patenten har ambitionen att skydda effektivt och göra det omöjligt eller svårt för konkurrenter att göra liknande produkter och lösningar” säger Michael Andersson, senior partner på konsultbyrån Zacco.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-05-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bärkassar ifoodbag Livsmedel Livsmedelsförpackningar logistik Övrigt Transport

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK