...
Palcut fördubblar vinsten efter stark tillväxt i Italien
På interpack visade danska Palcut sina halksäkra mellanläggsark för effektivare pallettering.

Stark tillväxt i Sydeuropa och framförallt Italien har gjort att danska Palcut A/S, producent av helautomatiska arkdispensrar och mellanläggsark, kunnat fördubbla sin vinst.
Palcut, som har sitt säte i Holstebro på Jylland, ökade sin bruttovinst i fjol med 23 procent till 13,5 miljoner DKK. På nedersta raden fördubblar man vinsten efter skatt från 2,4 till 4,7 miljoner DKK.


”Vi har haft en god tillväxt på såväl den inhemska danska marknaden som i Skandinavien och en mycket stark tillväxt i speciellt Italien, där vi fått flera viktiga kunder under det senaste året. Vi har också blivit mer effektiva i vår produktion och hade i fjol en högre tillverkningsomsättning med samma antal anställda”, poängterar Rudi Pedersen, VD för Palcut A/S.

I Italien har Palcut inlett ett samarbete med en stor systemintegratör och levererat en referensinstallation till livsmedels- och delikatessproducenten Fratelli Beretta. Man har också installerat Palcut-system vid flera fabriker, tillhörande en ledande tillverkare av hygienprodukter.

Palcut förväntar sig en fortsatt positiv utveckling under 2017. Nyligen har man förlängt sitt samarbete med livsmedelskoncernen Mondelez (förre detta Kraft Foods verksamheter utanför Nordamerika). Avtalet gäller leverans av halksäkra mellanläggsark, som Mondelez använder vid pallettering av sina produkter.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-05-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ekonomi Övrigt PAL-Cut Pallettering/sträck-& krympfilm

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK