...
Packbridge Startup Day – den nya mötesplatsen
Glada startups gjorde hands up vid Packbridge Startup Day i Malmö...

Packbridge Startup Day arrangerades för första gången den 17 maj och det blev en intensiv och mycket positiv dag på Palladium i Malmö. Inte mindre än 21 startupföretag fanns på plats för att inför jury och publik sälja in sina koncept. Extra intressant var att åtta av dem kom från utlandet t.ex. Litauen, Finland, Danmark, Storbritannien och Estland. 

Avsikten med denna dag, som kommer tillbaka nästa år, är att ge nytänkande en chans att hitta in i Packbridge nätverk och genom det presenteras till hela värdekedjan. Det finns massor av intressanta idéer/lösningar på marknaden, som aldrig får fotfäste i industrin, men här ges chansen. 

De deltagande företagens presentationspitchar var tidsbegränsade till exakt fyra minuter. Något tidsöverdrag godkändes inte och det innebar mycket koncisa och snabba, och underhållande presentationer!

Juryn, som bestod av representanter från Region Skåne, Marks & Spencer, Lunds universitet, Lantmännen, ÅR Packaging Group, Beneli och Scanfill, har nu ett svårt arbete att utse de sju, som kvalificerar sig till finalen på Top Packaging Summit by Packbridge i september. Vinnaren får 50.000 kr.

Programmet innehöll också presentation från Björn Almér, Barista, som berätta om deras utmaningar och Emelie Andersson, nyöppnade Museum of Failures i Helsingborg, som belyste vikten av att lära sig av sina misstag.

Programmet avslutades med lunch, matchmaking och livliga diskussioner mellan åhörarna, juryn och presentatörerna.

 ”Vi är väldigt nöjda med dagen och responsen vi fått. Vi är helt säkra på att vi är en viktig länk mellan startups och hela värdekedjan. Vi ser fram emot finalen i höst och att vidareutveckla mötesplatsen ytterligare”, sammanfattar Johan Mårtensson, VD Packbridge.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-05-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Industri Övrigt Packbridge Top Packaging Summit

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK