...
En annorlunda wellpapprodukt: drönare som levererar medicin!
Den en meter långa drönaren är gjord av skårade och laserskurna wellpappark, som viks och tejpas ihop.

När vi hör ordet drönare tänker vi antingen på obemannade militära flygplan eller små surrande helikoptrar, som kan filma från luften. Nu finns det även en drönare i wellpapp, som kan packas med medicin, släppas över katastrofområden och sedan förmultna! Det skriver nyhetsbrevet Wellpappnytt.

Eftersom drönaren förmultnar, behöver den inte flyga tillbaka, vilket gör det billigare och lättare att nå svåråtkomliga ställen som katastrofområden eller avlägsna platser.

”Den ser ut som en vingformad pizzakartong”, säger Star Simpson, en av ingenjörerna på företaget Otherlab, som utvecklat drönaren.

Projektet finansieras av DARPA – den amerikanska militärens avdelning för experimentell teknologi. Utöver att kunna användas för engångsleveranser krävde DARPA att drönaren skulle förmultna av sig själv.

Valet av material föll därför på wellpapp. Det är lätt, billigt och kan brytas ned inom loppet av några månader. Dessutom har materialet redan tidigare använts för att bygga hobbydrönare.

Den en meter långa drönaren är gjord av skårade och laserskurna wellpappark, som tar ungefär en timme att vika och tejpa ihop. 

På insidan sitter en GPS och två vingklaffsmotorer som ser till att drönaren landar inom en radie av 15 meter från landningsplatsen.

I nästa utvecklingssteg ska även elektroniken göras nedbrytbar. Därefter kommer drönaren att anpassas för användning av organisationer som Röda Korset och Läkare utan gränser. Star Simpson tror att designen kommer att kunna skalas upp för att frakta så mycket som 10 kg last.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-05-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsmaterial Övrigt Svenska Wellpappföreningen Well Wellpappförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK