...
Metsä Board topprankas för sitt hållbarhetsarbete
”Vi är mycket stolta över denna ranking på toppnivå”, säger Soili Hietanen.

Metsä Board, som ingår i Metsä Group och är en ledande leverantör av högkvalitativ färskfiberkartong, rankas av EcoVadis på Gold level för sitt arbete med en hållbar verksamhet. Totalt rankades Metsä Board bland de en procent bästa leverantörerna oavsett bransch.

”Vi är mycket stolta över att ha fått en ranking på toppnivå och det stärker oss ytterligare i vårt kontinuerliga hållbarhetsarbete. Vår inställning är att hållbarhet måste gå längre än att bara efterleva givna regler. Man måste också fokusera på hur företag sköter sin ekonomiska och sociala påverkan, liksom dess miljöpåverkan. Detsamma gäller relationerna med olika intressenter som kunder, anställda, leverantörer och myndigheter”, säger Soili Hietanen, VP Sustainability and Energy hos Metsä Board. 

Viktiga faktorer i EcoVadis utvärderingsprocess av Metsä Board var att företaget finns på A-listan för CDP:s Water and Climate program liksom den erhållna statusen som ledare i CDP:s 2016 Forest and Supply Chain program.

EcoVadis driver en plattform, som gör det möjligt för företag att på global nivå utvärdera sina leverantörer ur aspekter som miljö och socialt. Kriterierna omfattar fyra områden; miljö, arbetsförhållanden, hållbar upphandling och god affärsetik. De metoder och kriterier som används av EcoVadis är i linje med standarden för Corporate Social Responsibility (CSR) inkluderande Global Reporting Initiative (GRI), UN Global Compact samt ISO 26000.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-05-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
färskfiberkartong Kartong Kartongförpackningar Metsä Board Miljö Övrigt Standarder

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK