...
Intelligent plattform förenklar logistiken mellan processteg
Plattformen KUKA Mobile Plattform 1500 kan röra sig i alla riktningar och hämta och lämna verktyg och material mellan olika produktionsceller.

Robotspecialisten KUKA har lanserat den autonoma plattformen KUKA Mobile Plattform 1500, som sköter logistiken mellan olika processteg.
Plattformen ingår i KUKA:s satsning på mobila produkter, som syftar till att underlätta industrikunders tillverkningsprocesser och en uppföljning på den mobila transportplattformen omniMOVE, som ger en kraftfull och exakt hantering av tunga laster.


”Den nya mobila plattformen KMP 1500 är vårt svar på tillverkningsindustrins ökade krav på kortare reaktionstider och större flexibilitet i tillverkningsprocessen. Den möjliggör en flexibilitet i produktionen som tidigare varit otänkbar”, säger KUKA Nordics VD Jonas Glimdén.

KMP 1500 är en plattform som enkelt integreras i tillverkningen och sköter logistiken mellan de olika processtegen.

”Tidigare stelbenta lösningar med på förhand definierade vägar hör inte hemma i dagens tillverkningsindustri. För att möta de ökade kraven på kortare reaktionstider och större flexibilitet utvecklar KUKA intelligenta, autonoma fordon, som förser produktionsceller med material och verktyg”, berättar Jonas Glimdén.

Den nya mobila plattformen optimerar logistikhanteringen genom att ge en kostnadseffektiv lösning för att hämta och lämna vid lager eller mellan tillverkningsprocesserna. Det fria rörelsemönstret och möjligheten att fördela uppgifter via fleet management plattformen skapar förutsättningar för moderna produktionskoncept.

KMP 1500 kan från stillastående läge förflytta sig i alla riktningar, vilket ger platsbesparande och extremt precisa automatiserade logistiklösningar. Och med en bärlast på upp till 1.500 kg är den stark och transporterar produkter och verktyg genom hela tillverkningsprocessen på ett säkert sätt.

”Trots att vi precis lanserat produkten, har vi redan ett stort antal förfrågningar från våra kunder, det är uppenbart att detta är en typ av lösning många har väntat på”, sammanfattar Jonas Glimdén.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-05-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Automation Industri KUKA Kuka Nordic Övrigt Processindustri Robotteknik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK