...
Nya ägarna storinvesterar nu i Peterson Packaging
Robert Stade, fabrikschef i Norrköping, gläds åt satsningarna som de nya ägarna nu aviserar. (Foto Crille)

Belgiska VPK Packaging Group, som i oktober förvärvade norska Peterson Packagings sex wellpappfabriker i Sverige, Norge och Danmark (läs HÄR) , investerar nu 200 miljoner kronor i anläggningarna. VPK gör satsningarna i ett joint venture tillsammans med tyska wellpapproducenten Klingele.

Av investeringsbeloppet kommer 60 miljoner kronor att satsas i wellpappfabriken i Norrköping, enligt näringslivssajten Affarsliv.com.

”Det här är fantastiskt. Det är mycket som händer nu med nya ägare. Vi får helt nya möjligheter och den här satsningen ger oss möjligheter att nå ut till nya kunder. Vi kan leverera en vassare produkt och vi blir mer flexibla”, säger Robert Stade, platschef i Norrköping, till Affarsliv.com.

Investeringarna i Norrköping kommer bland annat att innebära att fabriken får en ny stansmaskin. Några närmare detaljer om vilken typ av stans eller när den kan förväntas vara i drift, har ännu inte avslöjats.

Avsikten bakom VPK:s och Klingeles storsatsning är att ytterligare utnyttja den skandinaviska marknadens potential inom wellpappförpackningar och stärka Peterson Packagins marknadsposition.

”För att garantera framtida tillväxt på den nordiska marknaden har en omfattande investeringsplan lanserats i alla tre länderna. Denna huvudplan, där Klingele nu deltar genom ett aktieinnehav på 26 procent, kommer att fokusera på kvalitetscertifiering, produktinnovation och produktivitetsökning”, skriver VPK Packaging Group i ett pressmeddelande.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-05-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ekonomi Peterson Packaging VPK Packaging Well Wellpappförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK