...
Axfood förvärvar 100 procent i matkasseföretaget Middagsfrid
Middagsfrid var först i världen med färdigplanerade matkassar med recept direkt hem till konsumentens dörr. (Bild Middagsfrid)

Middagsfrid, som var först i världen med färdigplanerade matkassar med recept direkt hem till dörren, förvärvas till 100 procent av detaljhandelskoncernen Axfood. Köpet sker via Axfoods dotterbolag Matse Holding AB.
”Genom köpet stärker och breddar vi ytterligare vårt erbjudande till kund”, säger Axfoods VD Klas Balkow.


Middagsfrid, som grundades 2007, har i dag ett 20-tal anställda. Bolaget levererar matkassar till kunder på cirka 300 orter runt om i Sverige och har en omsättning som i fjol uppgick till cirka 75 miljoner kronor. Kontor med provkök finns i Stockholm.

”Axfood har haft ett långt och bra samarbete med Middagsfrid, då vi bland annat packar och levererar deras varor. Vi har samma grundsyn vad gäller god och hållbar mat och därför känns det här förvärvet rätt i vår strategi att fortsätta växa inom näthandeln,” säger Klas Balkow.

Måns Danielsson, VD för Matse Holding, menar att Middagsfrid är ett perfekt komplement till den nuvarande verksamheten i Mat.se

”Med förvärvet stärker vi också vår kunskap, erfarenhet och kompetens, när det gäller färdiga middagslösningar.

Middagsfrids grundare Kicki Theander är nöjd med att nu få Axfood som ny ägare av hennes livsverk.

”Jag startade Middagsfrid utifrån en önskan att kunna hjälpa familjer att äta bättre. Vår ambition är att alltid ligga steget före vad gäller nya rön och våra kassar ska innehålla mat, som är lite bättre än när kunden handlar själv – bättre variation, mer ekologiskt, färre halvfabrikat, mer färska varor samt alltid en stor andel grönsaker. Jag ser Axfood som en stor och trygg ägare, med en långsiktighet i allt som de gör. De har även en bred och djup förståelse för den bransch vi själva är verksamma i”, säger Kicki Theander.

Kicki Theander blir kvar i bolaget som ansvarig för affärsutveckling och PR. Ny VD för Middagsfrid är sedan den 29 maj Mikael Sahlsten.

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-06-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Axfood förvärv Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel logistik Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK