...
Stora Enso nytt partnerföretag för Female Leader Engineer
”Vi vill kunna rekrytera de bästa kandidaterna”, säger Stora Ensos personaldirektör Malin Bendz. (Bild Stora Enso)

Female Leader Engineer är ett initiativ och en utmärkelse avsedd att lyfta fram unga framstående kvinnliga civilingenjörsstudenter och skapa en plattform mellan dessa och svenska industriföretag. I år är Stora Enso ett av partnerföretagen tillsammans med SSAB, Ericsson, Fortum, Scania, Sandvik och Skanska.  Det är första året som Stora Enso deltar i Female Leader Engineer. 

Samtliga partnerföretag är måna om att rekrytera unga och kompetenta personer med potential för framtida ledarroller.

”För att fortsatt att kunna vara ett innovativt företag inom förnybara material, vill vi kunna rekrytera de bästa kandidaterna. Mångfald är en viktig förutsättning för att bygga en kultur, som präglas av innovation. Därför stödjer vi detta initiativ”, säger Malin Bendz, personaldirektör för Stora Enso.

Under vecka 23, 5-9 juni, är Stora Enso värd för Instagramkontot för Female Leader Engineer. Då finns möjlighet att få en inblick i några av medarbetarnas vardag på Sveriges största skogsindustriföretag och även se hur man arbetar för att uppnå ett jämställt ledarskap.

Kvinnliga civilingenjörsstudenter vid Kungliga Tekniska Högskolan, Chalmers Tekniska Högskola, Lunds Tekniska Högskola, Tekniska Högskolan vid Linköpings universitet och Luleå Tekniska Universitet kan från och med 21 augusti 2017 söka till fjärde omgången av utmärkelsen Female Leader Engineer.

Under hösten arrangeras ett antal olika aktiviteter för de 20 kvinnliga civilingenjörsstudenter, som väljs ut för att fortsätta sin resa mot utmärkelsen Female Leader Engineer. De kommer bland annat att besöka Stora Ensos massabruk i Skutskär den 10 oktober 2017. 

Vem som blir Female Leader Engineer 2017 utses av en jury med representanter från partnerföretagen. Prisutdelningen äger rum i Stockholm den 23 november 2017. Vinnaren får ett skräddarsytt traineeprogram hos något av partnerföretagen.

Läs HÄR för mer info om utmärkelsen Female Leader Engineer


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-06-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övrigt Personal Stora Enso traineeprogram

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK