...
Danska Færch Plast säljs till private equity-bolag i USA
”Vi är entusiastiska inför vår framtida resa”, säger Lars Gade Hansen, VD Færch Plast.

Europeiska riskkapitalfonden EQT säljer danska plastförpackningskoncernen Færch Plast, som man förvärvade 2014. Köpare är private equity-bolaget Advent International, med huvudsäte i Boston, Massachusetts, USA.
När EQT för några år sedan förvärvade Færch Plast, innebar det upplösningen på flera års interna ägarstrider inom det familjeägda danska bolaget.


Under EQT:s ägarskap har Færch Plast , som har huvudkontor i Holstebro, utvecklats i positiv riktning och genom såväl organisk tillväxt som förvärv blivit en ledande europeiska producent av plastbaserade styva förpackningar, speciellt inom livsmedelsområdet.

”Færch Plast har förändrats i grunden och gått från ett lokalt företag till att bli en pan-europeisk ledare inom styva plasttråg. Detta är resultatet av ett stort arbete av VD Lars Gade Hansen och hela hans organisation. Nu bedömer vi att Færch Plast är redo för nästa tillväxtfas och ytterligare internationell lansering och vi är övertygade om att bolaget kommer att fortsätta sin succéfyllda utveckling”, säger Mads Ditlevsen, EQT.

Under EQT:s ägarskap har Færch Plast fördubblat såväl antalet anställda som omsättning och bolagsvinst.

”Under den här försäljningsprocessen har vi letat efter en ny ägare med samma kvaliteter och goda rykte som EQT och som kan hjälpa oss att utveckla bolaget vidare och ta oss till nästa nivå. Med Advent är vi övertygade om att vi hittat vår rätta globala partner och vi är entusiastiska inför vår framtida resa”, säger Lars Gade Hansen.

Parterna har enats om att inte offentliggöra några uppgifter kring försäljningspris eller andra ekonomiska detaljer.

Under förutsättning att affären godkänns av berörda konkurrensmyndigheter, beräknas ägarbytet vara genomfört under tredje kvartalet 2017.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-06-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ekonomi förvärv Færch Plast Köp/Försäljning/Samgående Livsmedelsförpackningar Plast Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK