...
Kinas Sverigeambassadör besökte livsmedelsföretag
Ambassadör Chen Yuming med fru Bai Xiaomei samt Jukka Nikkinen, HK Scan, Atrias VD Tomas Back, Ted Stenshed, KLS Ugglarps och Magnus Därth, Kött och Charkföretagen, utanför Atrias anläggning i Malmö. (Bild Kött och Charkföretagen)

Den 30 maj arrangerade Kött och Charkföretagen en studieresa för Kinas ambassadör i Sverige, Chen Yuming, med sällskap. Syftet var att visa upp hela livsmedelskedjan kring svenskt griskött - från gård via slakteri till vidare förädling - och öka förståelsen för hur vi producerar livsmedel i Sverige.

”Resan var mycket uppskattad och den gav oss en möjlighet att på ett praktiskt sätt visa upp det sätt vi producerar kött- och charkprodukter på i Sverige och som vi är så stolta över. Det är genom en ökad ömsesidig förståelse, som vi kan öka import och export med livsmedel mellan Sverige och Kina”, säger Magnus Därth, VD på Kött och Charkföretagen.

Rundresan inleddes hos Mattias Espert i Klagstorp, som visade upp sin smågrisproduktion och fortsatte sedan till KLS Ugglarps slakteri i Ugglarp, där VD Jonas Tunestål mötte upp och visade företagets slakt och styckning. Studiebesöket avslutades hos Atria Scandinavia, där VD Tomas Back presenterade sitt företags förädling av svenskt griskött till bland annat färdigförpackad påläggsskinka.

”Kött och charkföretagen jobbar aktivt för en ökad handel med livsmedel mellan Sverige och Kina i båda riktningarna och det är viktigt med denna typ av kunskapsutbyte. Vi hade mycket bra diskussioner med ambassadör Chen Yuming och hans anställda om möjligheten till ökad handel mellan Sverige och Kina specifikt för vår bransch. Ett exempel är korvskinn, som i stor utsträckning redan idag importeras från Kina och ett annat är naturligtvis vår önskan att bli godkända för export av griskött till Kina. Vi har behov av en handel, som går i båda riktningarna”, säger Magnus Därth.
 

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-06-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Atria Kina Livsmedel Livsmedelsförpackningar Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK