...
BEWi lägger ner Por-Pacs verksamhet i Lindesberg
BEWi tillverkar bland annat ”BEWi Box” som är en fisklåda i cellplast med en påsvetsad topfolie. Systemet är utvecklat för transport av färsk fisk, speciellt för långa distanser.

Norska förpackningsbolaget BEWi, som bland annat tillverkar cellplastlådor för transport av färsk fisk, köpte konkursdrabbade svenska cellplastföretaget Por-Pac och deras fabriker i Lindesberg och Skara i mars i år. Köpet gjordes bara en vecka efter det att Por-Pac meddelar att man gått i konkurs (Läs HÄR)
Men nu meddelar BEWi att man lägger ner Por-Pacs fabrik i Lindesberg, där ett 40-tal anställda berörs av beslutet.


P4 Örebro skriver att BEWi vid övertagandet av Por-Pac lät meddela att man hade för avsikt att satsa på verksamheten i Lindesberg, där Por-Pac bland annat tillverkar och marknadsför transportförpackningar och tekniskt formgods i cellplast till tillverkningsindustrin. Men nu har man alltså i stället beslutat att stänga ner verksamheten i Lindesberg.

”Vi köpte ett konkursbo. Det är svårt att driva, det har varit svårt att driva i Lindesberg tidigare och vi har kommit till insikt att det är svårt att driva i Lindesberg fortsatt för oss”, säger BEWi:s vice VD Jonas Siljeskär.

BEWi skriver i ett pressmeddelande att verksamheten i Lindesberg kommer att överföras till BEWi:s övriga produktionsenheter för att ingå i affärsområdet Packaging inom BEWi.

”Våra medarbetare i Lindesberg gör ett fantastiskt arbete för företaget och vi förstår att beskedet är svårt för många”, säger BEWi:s VD Christian Bekken.

MBL-förhandlingar är inledda och kommer att avslutas inom kort. Cirka 40 anställda berörs och de erbjuds nu att flytta med till BEWi:s andra fabriker. BEWi har i dag tillverkning i 16 fabriker lokaliserade i Norge, Sverige, Danmark och Finland.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-06-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bewi Cellplast förvärv Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Livsmedelsförpackningar Plast Plastförpackningar Por-Pac

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK