...
Emballator Metal Group köper finsk förpackningskonkurrent
Liksom Emballator Metal tillverkar finska Metalpak Oy metallhinkar för målarfärg och andra kemikalier. (Bilden från instruktionsvideo på Metalpaks hemsida)
”Förvärvet av Metalpak är viktigt för vår expansion österut”, säger Emballator Metal Groups VD Mats Nilsson.

Emballator Metal Group, som ingår i Jönköpingsbaserade Herenco-koncernen, har den 1 juni förvärvat samtliga aktier i finska konkurrenten Metalpak Oy. 
Metalpak Oy, som är en branschkollega till Emballator Metal, är beläget i Tammerfors  och har en omsättning på 10 miljoner euro (ca 98 miljoner kronor) samt 37 anställda. Säljare är Kiilto Family Oy, ett finskt familjeföretag, verksamt huvudsakligen inom kemi-industrin.


”Vi är mycket nöjda med att vi nu kan arbeta tillsammans med en respekterad konkurrent. Detta är helt i linje med vår strategi, där vi vill stärka vår närvaro och marknadsposition i bl.a. Finland, Baltikum och Ryssland”, säger Mats Nilsson, VD för Emballator Metal Group.

Emballator Metal Group, med huvudkontor i Ulricehamn, tillverkar och marknadsför plåtemballage för huvudsakligen färg- och kemiindustrin. Omsättningen är 530 miljoner kronor och antalet anställda drygt 200.

”Finland är en viktig marknad för Emballator Metal Group och det är strategiskt viktigt att finnas med verksamhet i landet. Det underlättar också för oss i våra ambitioner att stärka vår marknadsposition österut. Ryssland och de Baltiska länderna är exempel på marknader, där vi önskar en tillväxt”, förklarar Mats Nilsson. 

Metalpak Oy har också en betydande andel av sin försäljning mot livsmedelsindustrin – ett kundområde där Emballator Metal Group har en utvecklingspotential.

”Vi är övertygade om att med den kompetens, som finns hos Metalpak, ska vi gemensamt kunna utveckla vår förmåga att ge god service till våra kunder. Vi ser tillväxtmöjligheter för både företag och människor”, avslutar Mats Nilsson.

Inga uppgifter om köpeskilling eller andra ekonomiska villkor kring affären har offentliggjorts.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-06-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Emballator Metal Group Finland förvärv Köp/Försäljning/Samgående Metall metallemballage Metallförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK