...
Enklare robotinstallation med ready-to-use-paket
Med KUKA:s Ready2_Use-paket blir det enklare att installera och komma igång med en robot.

Automatisering med robotar är en växande trend inom industrin. För att tillgodose behoven i den nya eran har KUKA utvecklat konceptet Ready2_Use, som består av förkonfigurerade paketlösningar, vilka kräver mindre förkunskaper i robotprogrammering och integration. 

KUKA skrivert i ett pressmeddelande att det är en viktig del i företagets strategi är att se bortom den enskilda roboten genom att tillgodose kundernas behov av effektivisering i produktionsprocessen. Ett led i det arbetet är att skapa olika användarfärdiga lösningar, som gör det enklare att installera och komma igång med en robot.

”Med Ready2_Use vill vi bidra till att företag enklare ska kunna automatisera sina tillverkningsprocesser för att spara tid och pengar”, säger Joacim Lorentsson, försäljningschef för KUKA Nordic

KUKA skriver att det kommer att finnas ready-to-use-paket för vitt skilda automatiserade uppgifter och den första delen i konceptet, som nu presenteras heter Ready2_Grip och är ett utrustningspaket inklusive pneumatiska gripper avsedd att användas med KUKA:s robotserie KR AGILUS.

Totalt finns det 20 olika Ready2_Grip-paket med hårdvara och mjukvara anpassade utifrån användarens behov.

”Ready2_Grip innebär många fördelar för kunden. Den är testad och dokumenterad vid leverans, vilket minskar risken för fel och spar dyrbar tid, då den kan börja användas direkt i produktionen”, säger Joacim Lorentsson.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-06-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Automation KUKA Kuka Nordic Materialhanteringsutrustningar Övrigt Robotteknik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK