...
Stora Enso och BillerudKorsnäs ingår i plattformen Treesearch
Samlingsbild med representanter för Treesearch i samband med lanseringen i Stockholm.
”Vi ser fram emot att vara med och driva utvecklingen av nya förnybara material från skogen”, säger Karl-Henrik Sundström, VD och koncernchef, Stora Enso.

Den nationella forskningsplattformen Treesearch har i dagarna lanserats i samband med ett event i Stockholm. Treesearch går ut på att utveckla nya material från skogen och satsningen är den hittills största i Sverige. Vinnova har beslutat att stödja Treesearch med 70 miljoner kronor.

Aktörerna som ingår i Treesearch är: KTH, Linköpings universitet, Max IV (Lunds universitet), Chalmers, Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, BillerudKorsnäs, Holmen, Stora Enso, SCA, Sveaskog och Södra.

Vid lanseringen i Stockholm deltog drygt 120 personer från näringslivet, akademin och politiken. En av huvudtalarna var närings- och innovationsminister Mikael Damberg. Stora Enso var representerade i talarlistan i form av Sverigechefen Per Lyrvall och från BillerudKorsnäs sida talade teknik- och forskningschefen Magnus Wikström.

Treesearch utgör en viktig grund för utvecklingen av framtidens bioekonomi. Målet är att skapa en världsledande öppen forskningsmiljö.

”Treesearch är ett utmärkt exempel på samverkan mellan stat, akademi, industri och Knut & Alice Wallenbergs Stiftelse. Vi ser fram emot att vara med och driva utvecklingen av nya förnybara material från skogen”, säger Karl-Henrik Sundström, VD och koncernchef, Stora Enso.

Inom ramen för den nationella plattformen Treesearch kommer extra vikt att läggas vid att öka kompetensen hos industrins och universitetens forskare, inklusive att utbilda framtidens doktorer. Detta för att öka Sveriges förmåga att översätta forskningsresultat till innovationer för framtiden.

Som en öppen miljö med kraftfull samverkan mellan universitet och industri ska Treesearch också locka yngre forskare och fler företag. Treesearch siktar på att ge karriärmöjligheter för minst 250 forskare.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-06-15

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK