...

Packnews Extra extra news

Koncernchef Per Lindberg lämnar BillerudKorsnäs!
Per Lindberg lämnar posten som VD och koncernchef i BillerudKorsnäs och blir VD och koncernchef för Atlas Copco-avknoppningen Epiroc.

BillerudKorsnäs VD och koncernchef Per Lindberg har meddelat bolagets styrelse att han har beslutat att lämna bolaget för att tillträda en tjänst som VD och koncernchef på Epiroc, som är ett aviserat avknoppningsföretag från Atlas Copco med med inriktning på gruv- och anläggningsutrustning.
Per Lindberg kommer att kvarstå i sin nuvarande roll under sin uppsägningstid fram till början av 2018. Styrelsen kommer omgående att initiera rekryteringsprocessen efter en ny VD och koncernchef.


”Per Lindberg har under många år mycket framgångsrikt bidragit till utvecklingen av Billerud och senare BillerudKorsnäs. Bolaget har under Per Lindbergs ledning mer än tredubblat sin omsättning och femdubblat börsvärdet, och har idag en världsledande position inom sina segment för innovativa och hållbara förpackningslösningar. BillerudKorsnäs har idag etablerat en solid framåtriktad strategi, det verkar inom attraktiva och växande produktområden och leds av ett starkt ledningsteam. Vi står därmed mycket väl rustade för nästa expansions- och utvecklingsfas, som nu, när Per lämnar, kommer att ledas av en ny VD och koncernchef. Vi riktar ett varmt tack till Per för hans insatser över åren och önskar honom lycka till i sin nya utmaning”, säger Lennart Holm, styrelseordförande i BillerudKorsnäs.

Per Lindberg har varit VD och koncernchef i Billerud och senare BillerudKorsnäs sedan 2005.

”Det har varit många fantastiska år med BillerudKorsnäs, och det har inte varit ett lätt beslut att lämna teamet och bolaget. Men jag har jobbat i konstellationen BillerudKorsnäs i många år och känner att det nu är dags att gå vidare till nya utmaningar. Bolaget leds av ett starkt team och är väl positionerat så jag är helt övertygad om att BillerudKorsnäs kommer fortsätta utvecklas starkt. Det gör att jag känner mig trygg i att gå vidare och ser mycket fram mot att jobba med teamet på Epiroc”, säger Per Lindberg.

Styrelsen för Atlas Copco skriver i ett pressmeddelande att man har utnämnt Per Lindberg till VD ochj koncernchef för Epiroc, ett aviserat dotterbolag till Atlas Copco, som kommer att vara inriktat på gruv- och anläggningsutrustning.

Det var i januari 2017, som Atlas Copco meddelade sina planer att dela gruppen i två bolag, Atlas Copco och Epiroc. Definitivt beslut om att dela upp bolaget kommer att fattas på årsstämman i april 2018.

Per Lindberg kommer att börja på sin nya position inom Atlas Copco/Epiroc senast under första kvartalet 2018, enligt pressmeddelandet.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-07-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs Marknad Övrigt Per Lindberg Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK