...
Konkursdrabbade DAN-Palletiser drivs vidare av nya ägaren Bila
”Vi har nu ett starkt palletteringsprogram som gör oss redo för en internationell expansion”, säger Bilas VD Jan Bisgaard Sørensen i samband med köpet av konkursdrabbade DAN-Palletiser.

I början av sommaren tvingades danska DAN-Palletiser i konkurs på grund av uteblivna order. Läget verkade kritiskt för företagets cirka 100 medarbetare, men i mitten av juli blev konkursdrabbade DAN-Palletiser uppköpt av automatiseringsverksamheten Bila A/S från Nykøbing Mors.

DAN-Palletiser ska nu drivas vidare som ett självständigt företag och under sitt gamla namn, men i en ”slimmad” och effektiviserad version, som innebär att personalstyrkan minska till cirka hälften.

”Vi är mycket glada över att nu ha kunnat träffa en överenskommelse om att överta samtliga aktiviteter i DAN-Palletiser. Företagets produkter kompletterar våra egna palletteringslösning på ett utmärkt sätt. Våra robotbaserade lösningar lämpar sig bäst för större anläggningar, medan DAN-Palletisers lösningar är inriktade på mindre applikationer inom exempelvis livsmedelsindustrin. Vi får därmed ett komplett och starkt palletteringsprogram, som kan främja en internationell expansion”, säger Bilas VD Jan Bisgaard Sørensen i en kommentar.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-08-08

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK