...
Rottneros bygger ny linje för sitt nya livsmedelstråg
Rottneros har utvecklat ett livsmedelstråg för färskmat och takeaway.
Rottneros nya tråg kan användas även till fuktiga och feta livsmedel.

”Tråget är en produkt som ligger långt fram i utvecklingen”, säger Kasper Skuthälla.

Produktionschef Henrik Grankvist har lett utvecklingsarbetet av det nya tråget.

Rottneros har utvecklat ett nytt livsmedelstråg för färskmat och takeaway. Tråget, som tillverkas helt med skogsråvara, är återvinningsbart, förnybart och nedbrytningsbart.
Den nya produkten har utvecklats på Rottneros anläggning i Sunne och där byggs just nu en helt ny tillverkningslinje för tråget. Det ska ersätta dagens plasttråg, som används till exempelvis färdigmat, kött i livsmedelsbutiker samt till takeaway-produkter.


Tråget är helt baserat på svensk skogsråvara och klarar att stå emot väta och hålla maten fräsch. Arbetet med att vidareutveckla produkten har redan börjat och Rottneros håller nu på att ta fram miljövänliga och bionedbrytbara tråg, som samtidigt ska kunna stå emot både fukt och fett från maten. Användningen av plast kan i och med detta reduceras kraftigt eller helt elimineras. För produkter med höga barriärkrav används förnybara och nedbrytbara plasttyper.

”Det är väldigt roligt att vi kan presentera en produkt baserad på svensk skogsråvara, utvecklad av Rottneros och som vi också får möjlighet att börja tillverka och förse livsmedelsbranschen med. Dessutom en produkt som ligger långt fram i utvecklingen”, säger Kasper Skuthälla, VD på Rottneros Packaging AB

Utvecklingen av tråget från idé till kommersiell produkt har varit ett teamarbete och involverat stora delar av personalen. Produktionschefen Henrik Grankvist, som lett utvecklingsarbetet, tycker att det intresse, som livsmedelsmarknaden visat under projektets gång, visar att det finns ett stort behov av miljöanpassade tråg av den här typen.

Rottneros koncernchef Lennart Eberleh, säger att detta är ett mycket intressant steg i utvecklingen av Rottneros Packaging och visar på framtidspotentialen, som finns inom hållbara förpackningslösningar. Rottneros Packaging passar väl in i företagets nischstrategi och den tillväxtfas koncernen befinner sig i. 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-08-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsutveckling Lennart Eberleh Livsmedel Livsmedelsförpackningar Rottneros tråg

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK