...
Sonat Burman-Olsson lämnar - Magnus Johansson ny VD i Coop
Magnus Johansson tillträder som VD för Coop Sverige idag den 16 augusti.
Sonat Burman-Olsson lämnar nu Coop.

Sonat Burman-Olsson lämnar posterna som VD och koncernchef för Coop Sverige. Ny verkställande direktör från idag den 16 augusti är Magnus Johansson.
”Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Magnus, som kommer med lång och gedigen erfarenhet från detaljhandelns samtliga led. Med Magnus får vi in en stark kraft med erfarenhet av ledarskap med fokus på tillväxt och samverkan”, säger Tommy Ohlström, styrelseordförande i Coop Sverige AB.


Den 1 januari 2018 kommer Coop Sverige AB att bestå av de centrala affärsområdena Inköp & Kategori, Supply Chain & Logistik, Marknad och Online samt ett antal affärstödjande funktioner, som har till uppgift att serva hela Coops butiksnät i enhetlig struktur.

”Jag är mycket glad att få uppgiften att fortsätta bygga Coop och ser mycket fram emot att få utveckla verksamheten och tillsammans med medarbetarna lägga en strategi, som skapar förutsättningar för lönsam tillväxt”, säger Magnus Johansson.

Sonat Burman-Olsson, som varit VD och koncernchef för Coop Sverige sedan maj 2014, lämnar nu bolaget.

”Coop har genomgått en mycket framgångsrik turn-around under Sonat Burman-Olssons ledning. Nu visar verksamheten åter lönsamhet och ekonomisk stabilitet och Coop går in i en ny fas. Vi tackar Sonat Burman-Olsson för hennes viktiga insatser”, säger Tommy Ohlström.

Magnus Johansson har en lång och omfattande karriär från detaljhandeln. Han kommer senast från uppdraget som VD och koncernchef för Mekonomen och dessförinnan var han VD för Mekonomen Nordic. Under 2012 och 2013 var han VD för Coop Inköp och Logistik, och dessförinnan spenderade han mer än 10 år inom Lantmännen, bland annat som VD för Lantmännen Cerealia.

Magnus Johansson är 45 år gammal och har en magisterexamen i ekonomi från Lunds Universitet.


Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-08-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Coop Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK