...
Nu pågår Tetra Paks och WWF:s tävling Kartongmatchen för fullt
I Kartongmatchen samlar skolbarn in så många dryckesförpackningar i kartong de kan. (Bild Tetra Pak)
Glada tecknade kartongfigurer används för att peppa skolbarnen till insamling och återvinning av dryckeskartongförpackningar. (Bild Tetra Pak)

Årets upplaga av Kartongmatchen – Tetra Paks och Världsnaturfonden WWF:s tävling där förskole- och skolbarn ska samla in dryckeskartongförpackningar – har startat och pågår till 24 november.
Det är lätt och rätt att återvinna!” är temat för Kartongmatchen, som också är Sveriges största skoltävling. Sedan starten år 2012 har nära 180.000 elever deltagit och bidragit till att öka återvinningen av dryckeskartong i Sverige med 12 procent!


Med ett långsiktigt mål på 50 procents återvinning i Sverige vill Tetra Pak bidra till minskad miljöpåverkan genom samarbete med unga och medvetna återvinnare. WWF och Tetra Pak erbjuder skolor inspirations- och kunskapsmaterial, filmer om återvinning och övningar att använda i undervisningen. 

Den 7 augusti drog årets Kartongmatchen igång, lagom till att skolbarnen var tillbaka efter sommarlovet. Tävlingen är öppen för alla förskolor och grundskolor, tom årskurs 6. Varje barn får även stödja ett av WWF:s naturvårdsprojekt. Tetra Pak bidrar med en krona per anmäld deltagare.

”Det är verkligen mycket glädjande att se hur återvinning av dryckeskartong ökar i takt med engagemanget i skoltävlingen. Kartongmatchen har visat sig vara ett effektivt sätt att sprida budskap om återvinning. Det är viktigare än någonsin, eftersom drygt sex av tio dryckeskartongförpackningar fortfarande inte återvinns. Årets tävling hoppas vi kommer vara ännu roligare och vi vill få med ännu fler elever”, säger Erik Lindroth, miljödirektör på Tetra Pak Nordics.

Det är tydligt att initiativet har varit mycket framgångsrikt i att engagera barn, unga och deras familjer i Kartongmatchen, och även i frågan om återvinning i stort. 

”Vi vill engagera nästa generation att hushålla med jordens resurser. Använda kartongförpackningar är inte skräp, utan en värdefull råvara. Returfiber från kartong kan användas flera gånger om i olika pappersprodukter. Alla kan återvinna mer och det är ett enkelt sätt att minska vår klimatpåverkan”, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på WWF.

Kartongmatchen 2017 pågår från den 7 augusti fram till den 24 november. Mer information om tävlingen finns HÄR.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-08-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Dryckesförpackningar dryckeskartong Kartong Kartongförpackningar Kartongmatchen Tetra Pak vätskekartong WWF

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK